PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Prop de 50 propietaris de gossos contra la taxa

El moviment opta per sancionar els incívics i vol reunir-se amb els comuns

Per Judith Sáez

Concentració contra la taxa de tinença de gossos davant del comú d’Andorra la Vella, ahir al vespre.
Concentració contra la taxa de tinença de gossos davant del comú d’Andorra la Vella, ahir al vespre. | El Periòdic.

Els propietaris de gossos es queixen contra la taxa de tinença d’aquestes mascotes que valoren posar algunes administracions comunals. Malgrat que els responsables del moviment van anunciar la suspensió de la concentració per no haver sol·licitat el permís, una cinquantena de persones i prop d’uns 25 gossos es van concentrar davant del comú d’Andorra la Vella ahir a les 20.00 hores. Reclamen «una taxa zero» i valoren que la reducció a 25 euros anuals que han proposat els comuns de la capital, la Massana, Ordino i Sant Julià és insuficient.

La Sílvia, una de les afectades, es va queixar que «tots els que estem aquí recollim les caques, tirem aigua al pipi, els tenim vacunats i esterilitzats, és molt car i ara només falta un altre impost», que no es creu que no s’incrementi amb els anys, va etzibar mentre subjectava una pancarta: «si no t’agraden els gossets, a naltres no ens agrades tu». Per la seva part, el Daniel, un altre veí afectat, ensenyava que porta tots els elements per mantenir el carrer net i va assegurar que la gent del país «és cívica». «A vegades, el problema són els turistes que no coneixen la normativa». A més, va criticar que no es garanteix un bon manteniment als pipi-cans, i que el seu gos va patir una infecció per aquest motiu. «El que passa és que hi ha gent a qui no li agraden els animals», lamenta.

Els manifestants van expressar la seva disconformitat amb el fet que s’hagués desconvocat la protesta. Segons va exposar el portaveu del moviment, Jaume Vilamajó, van ser una trentena els que van decidir marxar del grup de WhatsApp després que ell notifiqués l’ajornament fins que sigui possible. Ara bé, va assegurar que segueix prevista, tot argumentant que «no és el moment de començar el 2021 amb un nou impost», a més, tenint en compte que «ja paguem el foc i lloc». Per això, proposen que se sancioni als incívics i ressalten la seva voluntat per posar-se en contacte amb els comuns per arribar a un consens. També apunten que l’impost pot provocar una disminució de gossos, que afectaria els negocis relacionats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT