PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Unió de Bars considera «fora de lloc» la concentració

Creuen que l’acció, en plena negociació, pot influir negativament

Per Lídia López

Una terrassa de bar recollida a l’avinguda Meritxell.
Una terrassa de bar recollida a l’avinguda Meritxell. | El Periòdic

Aquest matí, a les 10.00 hores, hi ha convocada una concentració davant de l’edifici administratiu del Govern. El motiu és demostrar la disconformitat del sector dels bars i restaurants amb les mesures que ha implementat l’Executiu, i demanar que es relaxin novament per tal de desenvolupar amb la màxima normalitat possible la seva activitat habitual.

Aquestes formes no van convèncer a la Unió de Bars, que va anunciar públicament que no participaria de la concentració, i de fet, van considerar que «està fora de lloc». Així es va expressar un dels membres de l’agrupació, Francesc Medina, que va reiterar a EL PERIÒDIC que «no hi tenim res a veure, no la recolzem i ni hi estem d’acord».

Medina va exposar que l’agrupació segueix «treballant d’acord amb un full de ruta que ens hem marcat», i aquest consisteix a mantenir reunions amb el Govern. De fet, al voltant d’això, el de la Unió de Bars va destacar que aquesta setmana ja se’n va dur a terme una el darrer dilluns, i de fet, avui mateix, se’n celebrarà una altra on es farà el punt sobre les qüestions que hem anat tractant a les diferents trobades.

De fet, en aquest sentit, va destacar que «no és el moment» per a organitzar la concentració, perquè podria influir en les negociacions que s’estaven realitzant. «Si hi ha quatre gats, serà molt dolent per les negociacions perquè semblarà que no tenim força», va apuntar, però també va afegir que «si hi ha molta gent, potser ens afavoreix». «La gent està cabrejada, és indiscutible», va sentenciar.

Suport absolut de l’USdA 

Per la seva banda, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va refermar el suport que el sindicat ja va mostrar a través d’un comunicat emès el dimecres, i va assegurar que «hi assistirem perquè el motiu s’hi val». «És una manifestació per reivindicar el legítim dret al treball», va reiterar.

De fet, Ubach va lamentar la posició que tant la Unió de Bars com la Unió Hotelera havien mostrat envers la concentració, apuntant que això «denota el tarannà associatiu andorrà, tant d’empresaris com dels mateixos treballadors». «És molt trist: així funciona la vida associativa andorrana: no són capaços de posar-se d’acord ni quan la situació és més dura», va sentenciar.

En aquest sentit, l’USdA va voler llançar un missatge al conjunt del gremi, apuntant que «és un moment per anar units i no és així: ho lamentem profundament».

PUBLICITAT
PUBLICITAT