PUBLICITAT

'Ventdelplà', 'Crackòvia' i 'El club de la comedia', ganxos de la TxR

  • Pep Cruz obrirà un cartell on també figuren els televisius Pep Plaza i Micky McPhantom
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Sensual escena de Top model, amb Pep Cruz i Noel Olive. Foto: PER-VERSIONS

Està vist: si no surts a la televisió, no ets ningú. Una regla que val especialment per a les arts escèniques. Ja fa moltes llunes que els programadors s'han convertit en mers gestors amb l'única premissa d'omplir platees i quadrar balanços, així que ho tenen cada vegada més fàcil a l'hora de confeccionar els cartells: només cal tirar d'actors amb ganxo televisiu, i anar fent. La Temporada per Riure canillenca, aquesta estupenda iniciativa que el comú es va treure de la màniga ara fa tres cursos, no n'és una excepció. L'any passat va funcionar, amb Toni Albà i Berto Romero com a caps de cartell, així que reincidirà al 2011 amb tres apostes –vaja, d'aposta, poc, perquè el risc és nul, tot sigui dit– que apel·len obertament per les cares conegudes i els espais televisius d'èxit contrastat: Pep Cruz, el Montràs de Ventdelplà, que obrirà la TxR amb Top model; Pep Plaza, el Guardiola de Crackòvia, amb l'espectacle Clònica d'humor, i Micky McPhatnom, habitual d'El Club de la comedia.

El cartell el completa el Golden Apple Quartet, companyia basca sense pedigrí televisiu però que, diuen les cròniques, beu de la molt prometedora font –humor musical– de Les Luthiers. Presentaran Érase una vez.... los Golden, el 19 de març de l'auditori del Palau de Gel, en el que constituirà amb tota la seguretat la proposta més estimulant de la TxR. I és que el cartell canillenc recuperarà aquest 2011 –i després del parèntesi de l'any passat, quan només va ser tres– les quatre funcions de la primera edició: al contrari que quasi totes les temporades germanes, no només no ha retallat pressupost sinó que l'ha incrementat un 10 per cent, fins arribar als 25.000 euros amb l'objectiu –informa l'Agència de Notícies Andorrana– de superar els 844 espectadors del 2010. Com que no tot poden ser flors i violes, el preu de la localitat s'ha apujat fins als 18 euros. Un increment que el coordinador del departament de Cultura, Francesc Oriol, va vincular directament als preus de l'oferta teatral del país i –va dir– «a la qualitat dels espectacles». De fusionar-se amb la Temporada conjunta, ni una paraula. Res de nou.

CRUZ, PLAZA I CIA / El cap de cartell serà en aquesta ocasió el veterà Cruz amb Top model, tercer i últim muntatge de la companyia Per-Versions, amb direcció de Sergi Pompermayer, que insisteix en el teatre de creació i d'humor que ja van assajar –amb èxit considerable– a Per-Versions i Còmica vida. Ara, l'objecte de la sàtira de Cruz i companyia és –diuen– «l'obsessió de la societat pel físic, per l'aparença exterior, per la por a envellir, pel predomini de la forma sobre el fons»·. La cita és l'11 de febrer al Palau de Gel, on tindran lloc totes les funcions. L'altra plat fort de la TxR serà la Clònica d'humor de Pep Plaza (8 d'abril). L'humorista mataroní compareixerà acompanyat per la tropa de criatures –Guardiola, Jordi González, Joan Pera, Tomeu Penya, Eugenio–que ha passejat per TV3 (Crackòvia, Set de nit, El Club), La 2 (Senyores i senyors), Telecinco (Réplica) i RAC1 (Versió original). Un còctel similar, d'altra banda, al que presentarà Micky McPhantom en la funció de clausura de la TxR, el 6 de maig: l'argentí –de Rosario, com Messi– s'ha especialitzat en un humor que frega l'absurd i que basa part de la seva eficàcia tant en la facilitat d'imitar sons amb la gola –un ventríloc ben particular– com en el posicionament sistemàticament crític amb la política exterior nord-americana.Els més teleaddictes el recordaran del seu pas per l'Un, dos ¡, tres... ¡a leer esta vez! i, sobretot, pel Club de la comedia, tot i que la primera oportunitat espanyola la hi va donar la Paramount Comedy.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT