PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció sub-21, a l’estadi del Wolves sense els líders del ramat

Les opcions de repetir el miracle de l’empat a domicili disminueixen sense els cinc convocats per l’absoluta

Per Vicente Pallarés

La selecció sub-21 viatja a Birmingham abans de l’enfrontament.
La selecció sub-21 viatja a Birmingham abans de l’enfrontament. | FAF

La selecció sub-21 ja és a Anglaterra. Ahir, els jugadors andorrans van aterrar a l’aeroport de Birmingham abans de posar rumb a Wolverhampton, on es veuran les cares amb els seus homòlegs anglesos al Molineux Stadium del Wolves, llops en català, però curiosament, els homes d’Eloy Casals arriben al compromís europeu sense els líders del ramat, excepte Iker Álvarez, que no va ser convocat per Koldo. Allà, s’enfrontaran als Young Lions, com es coneix a la sub-21 anglesa. I és que la selecció absoluta va comptar fins amb cinc homes que podrien haver sumat molt en aquesta lluita defensiva que plantejarà Andorra aquest vespre. Albert Alavedra, Jordi Aláez, Joan Cervós, Ricard Fernández i Àlex Martínez. Tots ells van ser titulars contra el mateix rival a l’Estadi Nacional i Cucu Fernández va ser l’autor dels dos primers gols. Per a aquest partit, Eloy Casals haurà de reinventar-se i, segurament, optarà per un esquema més defensiu en lloc del 4-4-2 d’aquell èpic matx del mes passat.

 

D’altra banda, els anglesos ja estan avisats del perill tricolor i, deixant a banda l’evident superioritat tècnica, intentaran treure l’orgull i no sumar un nou empat, l’únic fins al moment. I és que Andorra és l’única de les cinc seleccions que no ha perdut contra el líder del grup, malgrat seguir classificada en l’última posició amb cinc punts, dos menys que Turquia. No obstant això, Andorra és el cuer amb més punts dels vuit grups de classificació per l’Europeu sub-21, mentre que equips com San Marino o Gibraltar encara no han pogut sumar cap. Molts dels rivals tenen experiència a la Lliga de Campions i a les millors lligues del món, com Hudson-Odoi, del Chelsea; Nketiah, de l’Arsenal; Williams, del Liverpool; o Musiala, del Bayern de Munic, que debutarà amb la sub-21 en aquesta convocatòria amb només 17 anys. De fet, no hi ha cap jugador de la llista que no jugui a la Primera o la Segona Divisió. I això que el combinat britànic també arriba amb baixes, com la de Greenwood, ja que el Manchester United va demanar a la federació que el deixés recuperar-se d’unes petites molèsties. El jove jugador havia estat convocat per l’absoluta en anteriors ocasions, però va ser sancionat a nivell intern per haver incomplert les normes contra la Covid-19 en la concentració a Islàndia, quan va convidar dues noies a l’hotel amb Phil Foden, motiu pel qual ja no comptava pel seleccionador. 


Anglaterra no vol un nou esglai i els andorrans volen repetir un miracle que sembla impossible tenint en compte les dificultats a causa de les baixes i de jugar a domicili en un estadi amb unes dimensions a les quals no estan acostumats, com va li succeir a l’absoluta a Lisboa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT