PUBLICITAT

La pressió sanitària continua a la baixa amb 49 positius nous

La Generalitat allarga 10 dies més les mesures vigents i el dia 23 revisarà el confinament municipal

Per El Periòdic

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

El Govern ha detectat 49 nous positius per coronavirus en les darreres 24 hores. Per tant, el nombre de casos totals s’eleva fins a 5.616 persones, 956 dels quals encara resten actius. Pel que fa a la segona onada, els casos ja pugen fins a 4.759, i el total de recuperacions des de l’inici de la pandèmia es troba en 4.585. Aquest dijous tampoc es va haver de lamentar cap nova mort, i el nombre de defuncions totals es manté en 75.

A l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell el nombre de pacients ingressats continua disminuït, i en aquests moments resten 17 pacients pels 21 que hi havia aquest dimecres. D’aquests, nou es troben a planta i vuit a la Unitat de Cures Intensives, set dels quals requereixen ventilació mecànica. A la planta Covid-19 del Cedre també s’observa una disminució de la pressió, i hi ha tres residents ingressats, un menys que aquest dimecres.

Finalment, pel que fa a la població escolar, el nombre d’aules amb vigilància activa pugen fins a 49, 12 es troben tancades totalment i 37 de manera parcial. A banda, també hi ha 27 aules sota vigilància passiva.

Tot plegat, l’endemà que Espanya anunciés la mostra obligatòria d’una PCR negativa a partir del 23 de novembre. Una mesura que no afectarà Andorra, ja que només es demanarà als aeroports i no s’inclouran les fronteres terrestres.

 A més, el govern de la Generalitat de Catalunya va informar ahir que allargarà 10 dies, fins al mateix dia 23 de novembre, les mesures restrictives vigents, en les quals es troben el tancament de bars i restaurants, el confinament perimetral i de municipis (aquest últim, durant els caps de setmana) i el toc de queda nocturn. L’executiu català ha pres la decisió tenint en compte les xifres d’ingressats a les UCI, encara massa elevades. Bars i restaurants, o almenys les seves terrasses, podran obrir d’aquí a 10 dies si baixen els ingressos a les UCI.

Les primeres activitats que podran reprendre’s, segons va anunciar el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, seran aquelles de baix risc a l’aire lliure, a més de les terrasses de bars i restaurants. «El nostre compromís és que el dia 23, siguin quins siguin els indicadors sanitaris, que creiem que seran bons, reprendrem tota l’activitat a l’aire lliure», va assegurar el conseller. Això inclouria la pràctica d’esport de base i les extraescolars a l’aire lliure com el futbol. «La resta, les anirem analitzant una a una», va afegir el titular d’Interior.

Malgrat tot, el secretari general de Salut, Josep Maria Argimon, va apuntar que potser les restriccions de mobilitat seran les que costarà més d’eliminar. I Sàmper li va donar la raó: «Les restriccions que duraran més seran les estructurals, les de canvi d’hàbits» i va avançar que, per exemple, «el toc de queda nocturn, que afecta relativament poc, es quedarà bastant temps». 
El 23 de novembre també es revisarà el tancament perimetral de cap de setmana, que de municipi es podria ampliar a la comarca, a la regió sanitària o a la província.

Així mateix, el primer ministre francès, Jean Castex, també va anunciar que el confinament es mantindrà durant els pròxims 15 dies amb previsió d’allargar-lo, el que suposa els bars, restaurants i comerços no enssencials, així com les fronteres, romandran tancats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT