Andorra no suporta el ritme dels astres portuguesos a Lisboa

El combinat de Koldo Álvarez cau amb contundència contra futbolistes d’equips de Lliga de Campions

Per Vicente Pallarés

José Antonio Gomes atura una pilota en un mà a mà amb Paulinho.
José Antonio Gomes atura una pilota en un mà a mà amb Paulinho. | SELEÇAO PORTUGUESA DE FUTEBOL

Portugal rebia Andorra al mític Estadi Da Luz, que ha sigut seu de finals de la Lliga de Campions. Cristiano Ronaldo i Joao Félix van ser suplents, encara que van entrar a la segona part, però la línia d’atac estava ben coberta amb Trincao, Paulinho i Pedro Neto. Koldo Álvarez va sortir amb cinc homes en defensa per tal de frenar les ocasions de perill dels locals i tres jugadors al centre del camp que formaven un esquema molt compacte sense pilota. Els de Fernando Santos es dedicaven a moure la pilota de costat a costat amb paciència mentre intentaven generar espais i arribar mitjançant centrades laterals. Pedro Neto va obrir el marcador al minut 7 amb una rematada des de l’àrea petita, però aquest inici no feia arrugar-se els andorrans que fins i tot pressionaven molt a dalt quan Portugal endarreria la pilota per a reconstruir la jugada. La segona diana va arribar dos minuts abans de la mitja hora, obra de Paulinho després d’una centrada del lateral del Barça Semedo. Gomes va arribar a tocar la pilota, que va rebotar al pal i va acabar entrant. Precisament, aquests dos homes van intentar marcar un altre cop minuts més tard, però Gomes va fer dues grans intervencions. Amb aquest resultat es va arribar al descans i a Andorra li esperava una segona meitat amb l’entrada de estrelles, a banda de Cristiano i Joao, com Bernardo Silva, a les ordres de Pep Guardiola al Manchester City, o Diogo Jota, del Liverpool.

El jugador de la Juventus va entrar al camp amb moltes ganes d’engrandir el resultat i fins i tot anava a recollir la pilota quan sortia fora o Portugal marcava un gol. L’ex del Reial Madrid va ser l’encarregat de donar l’assistència del tercer, que va definir Renato Sanches finalitzant una bona jugada combinativa. Paulinho, de cap, va fer el 4-0 després d’una centrada des de la banda esquerra.  Malgrat les continues ensopegades portugueses, Andorra va gaudir d’un apropament a través d’una centrada de Ludo Clemente, que va entrar en la segona part, buscant el cap d’Aaron, però Lopes va atrapar la pilota sense problemes. El cinquè gol va arribar en pròpia porta a 15 minuts de complir-se els 90 reglamentaris. Finalment, Cristiano, de cap, va aconseguir el seu ansiat gol i va posar el 6-0 després que Gomes li aturés la primera ocasió de la jugada, i un minut més tard, Joao Félix va fer el definitiu 7-0 amb una volea espectacular. El partit va servir de rodatge pels dos equips de cara als propers partits oficials i Koldo va fer jugar fins a 17 jugadors.

L’ambaixada a Portugal visita la selecció al ‘hall’ de l’hotel

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va oferir ahir una recepció a una delegació de l’ambaixada d’Andorra a Portugal. El president de la FAF, Fèlix Álvarez, i el seleccionador nacional, Koldo Álvarez van rebre, a l’hotel de concentració del combinat nacional a Lisboa, la primera secretària de l’ambaixada, Cristina Torres, acompanyada de la secretària administrativa, Lara Medeiros. Va ser una trobada on totes dues entitats es van agrair mutuament la visita i des de l’ambaixada es va «desitjar un bon partit els tricolors al vespre». «És un orgull que pogueu jugar un amistós amb Portugal. És una llàstima que sigui a porta tancada degut a la situació sanitària que estem vivint, però trobar-nos aquí amb vosaltres és un motiu d’orgull i us desitgem molta sort», va declarar Torres. Per la seva part, el president de la FAF va manifestar que  «ens han donat molts ànims, sobretot, als jugadors. Ha estat molt agradable haver-nos pogut veure».