PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els hotelers veuen amb bons ulls els tests en origen

Asseguren, però, que la mesura afectarà a molt pocs turistes enguany

Per Lídia López

Una persona se sotmet a una TMA en un StopLab.
Una persona se sotmet a una TMA en un StopLab. | El Periòdic / L.L.

Els hotelers estan satisfets amb el format per a gestionar l’arribada del turisme aquesta temporada d’hivern en relació als tests de coronavirus. D’una banda, respiren tranquils pel fet de no haver d’activar petits StopLabs a les recepcions per fer les proves in situ. De l’altra, preveuen que aquesta mesura afecti un percentatge molt reduït dels visitants, perquè avui dia, al turista internacional, pràcticament ni se l’espera.

Per la presidenta d’Autèntics Hotels, Cristina Canut, la mesura «va en consonància amb el que s’està fent a tot arreu», i destaca que pot servir per «donar unes garanties a la població del país que s’espanta quan veu molt turisme a Andorra», a banda de com a eina per controlar l’expansió del virus. En la mateixa línia, des de la Unió Hotelera (UHA), el seu director, Jordi Pujol, va apuntar que «qualsevol mesura sanitària és interessant, i més quan no ens obliga a nosaltres fer el test als hotels».

Tanmateix, recalquen que l’exclusió de la mesura dels visitants provinents de França, Espanya i Portugal fa que el turista potencial que haurà de realitzar aquest tràmit serà mínim, ja que l’experiència de l’estiu els fa pensar que «no comptem rebre esquiadors de massa lluny aquest hivern», segons Canut. A més, Pujol va recordar que en molts països, encara hi ha vigents quarantenes per tornar del Principat, un element que encara tirarà més enrere als possibles visitants.

Els hotelers estan disposats a col·laborar en tot el que Salut els demani. Això sí, la presidenta d’Autèntics va posar en relleu que només farien cas de tot el que es gestioni des del ministeri i faran cas omís «d’iniciatives privades que fan pressió sobre el sector» perquè creu, que a l’hora de la veritat, «ens deixaran sols a l’hora de gestionar els positius». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT