PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Unió Hotelera no se sumarà a la concentració dels bars

Creuen que la causa és «lícita» però no representa la seva forma d’actuar

Per Lídia López

Un restaurant tancat durant el confinament de la primavera.
Un restaurant tancat durant el confinament de la primavera. | Maricel Blanch

La Unió Hotelera (UHA) es va desvincular ahir de la convocatòria d’una protesta demà al matí davant de l’edifici administratiu del Govern per reclamar la reobertura dels bars i restaurants. Segons van anunciar en un comunicat, la UHA no n’ha estat l’organitzadora ni hi participarà, si bé creuen que la causa és «lícita» i que si s’ha arribat a aquest punt, és que la situació «és prou urgent».

Tal com va detallar el director de la UHA, Jordi Pujol, els passos que ha seguit l’associació han estat els de parlar «cara a cara» amb el Govern, amb els diferents ministeris implicats: «el nostre tarannà és el de l’entesa i la reunió». De fet, segons va exposar, a banda de les qüestions que tenen a veure directament amb els hotels, com a part del negoci de molts dels associats, a les trobades amb les institucions també hi han tractat elements relatius a la restauració o els bufets i la seva activitat. 

En qualsevol cas, Pujol assegura entendre la motivació de la concentració, i els hi mostra el seu suport així com en el seu moment també va animar a la Unió de Bars. «Tot i que no anem tots de la mà, al final el que demanem és el mateix: que es pugui recuperar l’activitat com més aviat millor i amb totes les garanties de seguretat possibles», va apuntar Pujol.

Per la seva banda, els ministres Joan Martínez Benazet i Eric Jover van declarar a la roda de premsa d’ahir a la tarda que, malgrat i no tenir una confirmació oficial, veuen bé que la gent vulgui dir la seva perquè és una acció de «plena legitimitat». «Creiem que la gent s’ha d’expressar i no posarem impediment», va assegurar Benazet, que va demanar als promotors que elaboressin amb Salut un protocol per fer-ho amb seguretat.

A més, l’USDA va emetre un comunicat on va donar el seu suport a l’acte i va mostar la seva solidaritat pels perjudicis que viu el sector.

PUBLICITAT
PUBLICITAT