PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els casos actius baixen i se situen per sota del miler

Augmenta la incidència als centres, amb 41 aules en vigilància activa

Per El Periòdic

Alumnes del María Moliner, a classe.
Alumnes del María Moliner, a classe. | El Periòdic

La darrera actualització sanitària, feta pública ahir pel Govern, indicava que el nombre de casos actius per coronavirus s’havia tornat a rebaixar al Principat i ja se situava per sota del miler de persones. Concretament, la xifra registrada ahir va ser de 997 actius, 33 menys que el dia anterior.

D’aquests, hi havia 25 ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, dos menys que dilluns, dels quals 18 eren a la planta del centre i set a l’UCI, tots ells amb ventilació mecànica requerida. D’altra banda, a la planta Covid del Cedre, hi havia quatre residents rebent tractament, els mateixos que en la darrera actualització de dades.

Pel que fa als darrers casos detectats, el Govern va informar que havien donat positiu un total de 40 persones més, que elevaven el nombre total d’infectats a Andorra pel coronavirus, d’ençà de la seva arribada el mes de març, fins a les 5.477 persones. Del total, 4.620 corresponien a casos de la segona onada, iniciada durant l’estiu, després que el país assolís els zero casos actius.

La dada més positiva era al voltant de les defuncions, ja que no se n’havia produït cap més, i la xifra es mantenia en els 75 decessos.

Creix l’afectació escolar  

Encara en relació amb l’actualització epidemiològica, les dades compartides ahir des del Govern demostraven que havia augmentat considerablement el nombre d’aules amb vigilància activa. Concretament, l’afectació a la població escolar es comptabilitzava en un total de 41 aules amb règim de vigilància activa, vuit totalment aïllades i 33 més de forma parcial. Aquest segon apartat és el que havia augmentat, amb una desena més d’aules afectades.

Tanmateix, també hi havia un total de 27 aules en vigilància passiva, quatre més que el dia anterior. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT