PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció absoluta, a gaudir del patiment contra el campió d’Europa

El combinat nacional intentarà sentir-se còmode sense pilota a Lisboa contra un equip plagat d’estrelles

Per Vicente Pallarés

Entrenament de la selecció al CAR de Sant Cugat previ al viatge a Lisboa.
Entrenament de la selecció al CAR de Sant Cugat previ al viatge a Lisboa. | FAF

la selecció absoluta s’enfrontarà aquest vespre a la vigent campiona d’Europa, Portugal, a l’Estadi Da Luz de Lisboa amb capacitat per a gairebé 65.000 espectadors, el que suposarà una experiència única per a molts dels futbolistes del combinat tricolor, i més, ara que la UEFA Nations League allunya a les seleccions petites d’aquest tipus d’enfrontaments amb caràcter oficial . Un d’ells serà Víctor Silverio, de l’FC Ordino, que va ser convocat com a porter suplent de Gomes. El seu entrenador al conjunt ordinenc, Ricardo Soares, és portuguès i avui serà contactat per la televisió lusa Sport TV per la prèvia del partit. El tècnic va donar a EL PERIÒDIC les claus del’enfrontament entre dues seleccions que coneix bé.


Primerament, a banda de l’evident diferència de talent, s’ha de tenir en compte el ritme competitiu que porten a sobre els futbolistes de Fernando Santos: «La diferència d’intensitat competitiva és molt gran. Gran part dels convocats per Fernando Santos participen a les millors lligues. A més, els jugadors de la lliga andorrana encara no han sumat minuts de competició i tots els portuguesos ja han jugat tres partits o més», va explicar Soares. No obstant això, «tinc la convicció que els dos seleccionadors, com a profunds coneixedors dels seus recursos, van a gestionar esforços a causa del poc temps de recuperació de cara als partits oficials. En el cas de Portugal, 72 hores després contra França i en el cas d’Andorra, 66 hores», va afegir el preparador de l’Ordino, que «com a entrenador», creu que «cap dels dos equips faria aquest partit si no fos de caràcter obligatori». De fet, el mateix Santos ho va dir directament a roda de premsa, però la UEFA obliga a omplir aquestes dates. «Per l’estat físic no aporta cap benefici, seria millor descansar», va confessar el tècnic de la selecció portuguesa. Així doncs, sembla que  jugadors de la talla de Cristiano Ronaldo, ja recuperat de la Covid-19, no tindrà minuts en aquest primer compromís internacional, prioritzant el matx contra el país veí del nord al mateix escenari, ja que el campió d’Europa s’enfrontarà al campió del món en un partit vital per a les aspiracions dels dos equips.


Respecte al joc dels dos equips, Soares va opinar que «Andorra prioritzarà l’organització defensiva, un registre en el qual se sent còmoda, amb dues línies de quatre o una línia de cinc al mig del camp amb un dels pivots infiltrant-se entre els centrals». Aquest home podria ser Marc Rebés, tenint en compte la destacada absència de Marc Vales, que també podria exercir aquest rol. «Amb la pilota hauran de prendre decisions ràpides perquè Portugal ataca d’una manera molt organitzada i estaran equilibrats i no donaran espais ni temps per una presa de decisions correcta», va continuar expressant l’entrenador portuguès. En aquest sentit, Koldo Álvarez ja va manifestar durant l’anterior finestra de seleccions que no havien de tenir por de tenir la pilota ni de prendre decisions amb la mateixa. I és que entenent el futbol com un joc on les principals variables són l’espai i el temps, aquesta premissa és fonamental. Per la seva banda, «Portugal apostarà per la circulació de pilota de costat a costat perquè les línies andorranes s’obrin i generin espais, aprofitant també les dimensions de l’estadi», va afegir un Soares que va valorar cada detall, ja que els jugadors del país no estan acostumats a estadis de les màximes dimensions reglamentàries, com és el cas del feu del Benfica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT