PUBLICITAT

El síndic demana trobar mecanismes per obligar a la negociació dels pressupostos

  • La reforma del Reglament del Consell General donaria solucions als empats tècnics
  • CR critica que el síndic demani que canviïn les regles "per poder governar amb minoria"
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

22122010sttomas
Tradicional fotografia a les escales de Casa de la Vall amb els consellers, ministres, autoritats judicials i comunals.. Foto: ANA / N.M.
El síndic general, Josep Dallerès, ha aprofitat la sessió tradicional de Sant Tomàs per destacar la necessitat de reformar el Reglament del Consell General per donar solucions als casos que no preveu i de buscar mecanismes per obligar a la negociació dels pressupostos, evitant així els empats tècnics, i permetent que es pugui disposar d'un pressupost, ni que sigui de mínims, abans de finals d'any. Dallerès s'ha limitat a fer un balanç numèric del que han donat de si els 18 mesos de legislatura, emplaçant cadascú a treure'n les seves conclusions. El síndic ha dit que durant aquest temps, el Consell General ha examinat 150 iniciatives legislatives, i ha destacat que per primer cop s'ha presentat una iniciativa d'orígen popular.
El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, ha criticat la demanda que ha fet el síndic en relació a la reforma del Reglament del Consell General. Gabriel considera que no es pot acusar a les regles "de la falta de cintura de les persones", i que no es pot demanar de canviar-les "per poder governar amb minoria". El líder reformista considera que el que ha de fer el PS és "deixar de confondre entre el partit, el grup parlamentari i el consell executiu", i ha lamentat que a dia 21 de desembre encara no es parli de la possibilitat d'arribar a una entesa pel pressupost. De la seva banda, el president del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, considera que Josep Dallerès ha fet balanç d'una legislatura que dóna per esgotada, tot i que pensa que els moviments que està fent el Govern no són propis d'anar a eleccions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT