PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SAAS amplia l’espai del Servei d’Urgències un 30%

Es comptarà amb una segona sala d’espera i cinc boxes més

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Imatge d’arxiu d’urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

El Servei d’Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell incrementarà l’espai per a professionals i pacients un 30%. Segons va informar el SAAS, es comptarà amb una segona sala d’espera, cinc boxes més, dos dels quals seran específics per pacients pediàtrics, així com també hi haurà un nou bany i nous espais de triatge, recepció, administració i circulació.

Aquest projecte, que permetrà disposar de circuits assistencials i sales d’espera específiques per nivell de gravetat segons el triatge, entre pacients adults i pediàtrics, així com pacients de coronavirus, s’emmarca precisament en les adaptacions per donar resposta a les necessitats sorgides de la pandèmia. L’objectiu és reforçar determinats dispositius assistencials, per això no només s’amplien els espais sinó que es contempla el trasllat dels serveis corporatius a unes oficines prop de l’hospital o s’adaptaran espais de la planta baixa de la Clínica Verge de Meritxell, per a la implantació del Servei d’Envelliment i Salut.

Els locals llogats per acollir aquests serveis corporatius tenen una superfície de 800 metres quadrats i estan situats a l’avinguda Fiter i Rosell, enfront de l’hospital. Es preveu que a aquests nous locals s’hi traslladin una setantena de professionals dels serveis corporatius i, més concretament, de les àrees de finances, sistemes d’informació, gestió de persones, assessoria jurídica i contractació pública. Els treballs per dur a terme aquestes primeres fases tindran una durada d’uns dos mesos i començaran aquesta setmana. Posteriorment, s’iniciarà l’adaptació d’espais a la planta baixa de la Clínica Verge de Meritxell per a la implantació de nous serveis destinats a la gent gran i que seran prestats per l’equip del Servei d’Envelliment i Salut, donant resposta a les necessitats derivades de l’envelliment i la cronicitat. Per altra banda, també es remodelarà l’entrada principal del centre hospitalari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT