PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Telecom alerta de noves estafes de ‘phishing’ per internet

Els ciberdelinqüents envien correus electrònics per obtenir dades personals

Per El Periòdic

Una persona usant un ordinador.
Una persona usant un ordinador. | Maricel Blanch

Andorra Telecom va alertar d’una nova estafa per correu electrònic ahir. Es tracta d’un intent de phishing, o de pesca de credencials, que és una tècnica d’estafa per internet que pren per objectiu la suplantació d’identitat amb finalitats fraudulentes. En aquest cas, els ciberdelinqüents operen a través de correus electrònics. Les víctimes en reben un en el qual s’expressa que la bústia del seu correu ha assolit el límit de la mida del disc.

L’obtenció de les dades privades és possible a través d’un enllaç inclòs al mateix correu electrònic. Des d’Andorra Telecom van remarcar que no s’hi ha de clicar, així com fer cas omís de la informació del missatge. En concret, s’hi específica que accedir a l’enllaç és imprescindible per actualitzar el compte i, per tant, ampliar la banda ampla.

Tot i que en la majoria de casos s’utilitza la via del correu electrònic per duar a terme aquesta mala praxi, que et redirigeix a pàgines web falses, però similars a les del servei suplantat, també es pot donar a través de l’enviament de SMS a telèfons mòbils i de trucades a fixes.

És per això, que des del Cos de Policia ja van iniciar al mes de febrer una campanya de sensibilització. Així mateix, constaten que les persones que hagin estat víctimes del phishing poden notificar-ho al servei del cos de seguretat o interposant una denúncia a qualsevol de les dependències parroquials. Ara bé, per evitar ser un dels afectats, la Policia recomana fixar-se en alguns dels elements del correu o missatge. Per exemple el compte del destinatari, l’assumpte del missatge o la mateixa redacció del text.

PUBLICITAT
PUBLICITAT