PUBLICITAT

S’ajorna l’entrada en vigor del Codi de Procediment Civil

El Govern, els advocats i la Justícia aproven la seva posada en marxa l’1 de maig de l’any que ve

Per El Periòdic

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el aquest dijous al Consell General.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el aquest dijous al Consell General. | ANA/M.F.

Arran de la reunió mantinguda ahir al matí entre el cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i el degà del Col·legi d’Advocats d’Andorra, Xavier Sopena, es van prendre diferents acords, als quals també s’ha sumat durant el dia d’avui el Consell Superior de la Justícia.


En primer lloc, es va decidir de comú acord suspendre l’entrada en vigor del Codi de Procediment Civil que estava prevista per al pròxim 1 de gener del 2021 i que finalment es materialitzarà l’1 de maig del 2021. Aquesta decisió, segons van apuntar els actors implicats en la trobada a través d’un comunicat, es fonamenta en la voluntat comuna que la posada en aplicació del Codi de Procediment Civil sigui ben rebuda per tots els operadors jurídics, un cop hagi passat previsiblement el context de crisi sanitària i les restriccions que dificulten la seva feina.

Modificacions i millores

Tant el cap de Govern com el president del Consell Superior de la Justícia i el degà del Col·legi d’Advocats van manifestar la seva voluntat d’aprofitar aquest període de temps per fer les modificacions puntuals i les millores necessàries al text, d’acord amb unes propostes que ja s’han començat a estudiar i que en cap cas pretenen revisar l’essència i el gruix del codi actual.


De la mateixa manera, les tres parts van decidir continuar el treball per consensuar el contingut del Projecte de llei d’accés electrònic de l’Administració de Justícia, i que durant l’any que ve es pugui entrar a tràmit parlamentari, amb l’objectiu d’agilitzar la tramitació dels processos judicials i treballar d’una manera que sigui «operativa».


Des del Partit Socialdemòcrata (PS), el president del grup parlamentari, Pere López, va celebrar la «rectificació de l’Executiu», tot assegurant que «estem satisfets que el debat a la cambra i els nostres esforços no hagin estat en va. Al llarg de la setmana que ve valorarem retirar la moció de censura» amb la qual van amenaçar al Govern aquest dijous. I va insistir: «Si es crea la taula de treball a la qual tots els poders públics estiguin representats –inclosos els consellers generals–, retirarem la moció».

PUBLICITAT
PUBLICITAT