PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Sipaag veu amb bons ulls les mesures de gestió

Alerten que estaran pendents de que no hi hagi externalitzacions

Per Lídia López

Imatge d’arxiu dels treballadors de Tràmits de Govern.
Imatge d’arxiu dels treballadors de Tràmits de Govern. | Maricel Blanch

El Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) veu favorablement el paquet de mesures per a la gestió dels recursos humans a l’Administració general que va presentar ahir la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés. El seu president, Lluís Anguita, va exposar a EL PERIÒDIC que troben bé el conjunt d’accions al voltant de l’adaptació de les jornades laborals i es va mostrar dubtós de cara a la no incorporació de nous treballadors de cara l’any vinent.

Tal com va apuntar Anguita, en relació amb la mobilitat de personal dins de l’Administració, s’haurà de tenir en compte «la formació i capacitats dels treballadors» de cara a emprendre aquestes accions, per tal de no influir negativament en el desenvolupament de les seves tasques. Així mateix, en relació amb la voluntat de no efectuar noves contractacions, i nodrir amb aquests moviments els departaments més necessitats, el president del Sipaag va recalcar que «de gent en falta a tot arreu», i que, si bé «un Govern pot funcionar sense polítics, no ho pot fer sense els funcionaris». En aquest sentit, va preveure que durant el 2021 s’acabarien fent edictes per a contractacions de perfils molt concrets i específics, i va assegurar que el sindicat estaria «al cas» perquè no s’aprofiti el benentès per externalitzar serveis, tenint en compte «l’experiència que tenim en aquesta casa». 

D’altra banda, Anguita també va trobar bé les mesures de flexibilització de les jornades laborals que es desprenen del pla de gestió dels recursos humans, apuntant que, en definitiva «aquesta opció rau a cadascú», ja que repercuteix en el sou de cada treballador. Així mateix, també va destacar, dins d’aquest bloc de flexibilització, la possibilitat de poder acollir-se a permisos temporals no retribuïts, apuntant al fet que «a vegades et veus en la necessitat d’agafar diversos dies al llarg d’un període i amb aquesta eina serà possible fer-ho».

El futur del teletreball  

Paral·lelament, pel que fa a la gestió del teletreball que recull el text, Anguita va posar en relleu que «tots els treballadors hem posat de la nostra part per adaptar-nos, i tots estem treballant amb els nostres ordinadors i connexió a internet». Però, tal com va recalcar, aquesta voluntat s’ha donat per la situació d’excepcionalitat i la urgència d’aplicar la mesura, tant ara com a la primavera, i la impossibilitat per part del Govern de fer una compra massiva d’aparells electrònics portàtils o proveint connexió a internet. Però aquesta predisposició s’ha fet entenent-se com una cosa «temporal». És a dir, que de cara a reglamentar-ho dins de la futura Llei de Funció Pública, Anguita va assenyalar que «aleshores ja parlarem sobre el que l’empresa ha de fornir perquè la gent pugui fer la feina». 

En qualsevol cas, des del Sipaag van voler reconèixer la mà estesa de la minstra Pallarés, que els va mostrar la proposta amb anterioritat i va recollir les peticions que el sindicat li va fer arribar, declarant que «no imposa les coses, primer les parla i les debat» i destacant que «la creiem perquè fins ara no ens ha demostrat el contrari i quan ha dit alguna cosa, l’ha complert». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT