PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Ordino, a tot gas cap a Primera

L’entitat ordinenca, estrictament lligada al Circuit del Pas de la Casa i l’Avintia Esponsorama Racing, es troba a la línia de sortida d’una temporada il·lusionant amb l’objectiu de l’ascens

Per Vicente Pallarés

Rubén Xaus, amb l’escut de l’FC Ordino al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana.
Rubén Xaus, amb l’escut de l’FC Ordino al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana. | Rubén Xaus

L’FC Ordino, que va baixar de categoria la temporada passada, es prepara, amb una nova junta directiva i un projecte totalment renovat, per a una temporada il·lusionant en la qual l’únic objectiu és l’ascens a la Lliga Multisegur. L’entitat ordinenca ha patit aquest estiu una reestructuració total. Així ho va aexplicar a EL PERIÒDIC el seu vicepresident, Rubén Xaus: «Hem entrat una nova junta i ens hem fet responsables de tot el que no estava clar. Al veure que s’havia de reestructurar moltes coses, vam decidir fer-la en la seva totalitat, des de la imatge, logotip, colors, tot sencer. Quan hi ha tantes coses que no estan bé, no et quedes amb ninguna de les que hi havia abans. Algunes podien estar ben fetes, però volíem començar de zero».


El club està ara directament relacionat amb el Circuit del Pas de la Casa i l’Avintia Esponsorama Racing, l’equip de motociclisme andorrà amb presència a la Moto GP, entre altres competicions, on Xaus és el director esportiu i Raúl Romero, el propietari, que dona suport logístic i econòmic a aquest nou projecte futbolístic. «Volem replicar coses que hem fet bé a Moto GP i al Circuit del Pas de la Casa en un altre esport com és el futbol», va manifestar l’expilot i, actualment, gestor esportiu. De fet, el nou escut de l’FC Ordino recorda, i molt, al de l’equip de motociclisme: «Efectivament, la nostra imatge és unificada amb els colors negre i fluorescent. Fem créixer les estructures i compartim patrocinis d’un costat a l’altre», va afegir Xaus.


Amb tot aquest recolzament a l’esquena, aquest prometedor projecte està començant a donar una imatge professional a les xarxes socials, un aspecte encara en vies de desenvolupament a molts clubs del Principat. A banda de la comunicació, l’entitat basa el seu treball en dos fonaments més: la pedrera i delegar la part esportiva a gent amb coneixements. «La nostra estratègia no és cap altra que fer les coses bé. Tenim una estructura esportiva per l’equip sènior, una per la base i una per la gimnàstica rítmica. En poc temps, ja tenim 15 nenes de rítmica quan no en teníem cap», va exposar el català, resident al país des de fa molts anys. El fet de tenir un camp propi i un institut a la parròquia pot ajudar a fomentar la base. «Volem, sent l’única parròquia que té un camp a dins, poder formar els joves esportistes que surten de l’institut i tenen just davant el seu camp de futbol o el pavelló. Molts nois estudien a l’institut d’Ordino, però són d’una altra parròquia. És complicat perquè logísticament el país té una situació complexa. Si el jugador té un camp de futbol davant d’on estudia, potser prefereix jugar allà», va declarar el vicepresident del club, que va creure que l’opció de poder jugar els partits del primer equip a la parròquia per tal de crear més identitat «no és una mala proposta, però desconec molts punts de si es podria fer o no». A més, la junta directiva guarda un altre as sota la màniga que ajudarà a potenciar l’interès per la base i pel primer equip: «Tenim un acord amb una acadèmia espanyola de futbol, que és l’oficial del Getafe, el Leganés i l’Elx, que ens permetrà que jugadors joves del Principat vulguin jugar a l’Ordino i poder anar a jugar allà i estudiar amb una beca, perquè el 90% dels nostres joves se’n va a estudiar fora».

 

D’altra banda «hem confiat la part esportiva a gent que en sap, ara faltarà veure si al terreny de joc es transforma en resultats. Ens grada delegar perquè la gent treballa més còmodament. Jo m’he de centrar en patrocinis, màrqueting, publicitat, relacions i netejar problemes», va argumentar Xaus. A més, la junta compta amb un avantatge i és que «coneixem molta gent del món del futbol que ens estan donant consells gratuïts per les bones relacions que tenim i volem que en un temps hi hagi gent de categoria a l’estructura del club».

 

Objectiu Primera

 

L’entitat ha fet creu i ratlla amb els aspectes dolents del passat abans d’iniciar aquest camí, a tot gas, a la Lliga Unida, però s’apropa el moment de complir les expectatives amb l’únic objectiu, que «sens dubte» és l’ascens a la Lliga Multisegur. «Mantenir-nos a Primera i estar a la cua, perquè no coneixíem moltes coses de l’Ordino en sí ni de com funciona el futbol andorrà, no ens portava enlloc. Era molt millor fer un pas enrere, reestructurar-ho tot de nou i crear-ho tot des de zero amb menys pressió, tranquil·litat i un bon pressupost per a Segona. Això ens permetrà lluitar per l’ascens i arribar a Primera amb un cert avantatge. Crec que el millor és el que ens ha passat, fer un pas enrere, per fer-ne un altre endavant», va opinar el representant del club, que va dir que «no volíem rebre una herència de relacions dolentes». Per la lluita en aquest repte, l’endarreriment de l’inici de la competició domèstica a causa de la Covid-19, no ha vingut del tot malament a l’FC Ordino: «tot ajuda, sobretot, perquè hem pogut rebre les equipacions a temps i donar ja una altra imatge a tothom». No obstant això, «al gener sabrem si tenim opcions reals i si és així, podrem preparar l’aterratge a Primera amb més garanties», va confessar el vicepresident.


Xaus, que és un enamorat de l’esport i del país va afirmar que «l’esport per excel·lència és l’esquí, que és l’esport del país. Ara, les motos i el ciclisme s’han convertit en els segons esports del país. La gent del motociclisme a Andorra és de l’elit mundial, que si tenen fills que es dediquin a aquest esport, hi haurà uns 40 nens andorrans que podran arribar a l’elit en un futur». Per això, al futbol «amb l’arribada de noves juntes amb gent del món empresarial que el professionalitzaran, creixerà, però amb temps i paciència, com ha passat amb les motos. En cinc anys s’ha passat de tenir dos pilots de motos al país, a ser més de 25, i tots de l’elit».  En referència a aquest creixement, també va aprofitar per elogiar el treball de clubs com l’Inter i l’Atlètic Escaldes.

 

La plantilla

Jugadors
Diego Matías Abdian
Juan Carlos Alvarelhos
Patrik Carvalho
Reda Chfira
Hugo Micael Costa
Luis Miguel Dos Reis
Sergi Dos Santos
David Forné
Ezequiel García
Jonathan Leighton
Juan López
Raúl José Magalhaes
Joel Marques
Jefferson Martins
Leandro Matos
Luis Carlos Moreira
Carlos Eduardo Peppe
Xavier Prat
Bryan Pubill
Víctor Rodrigues
Gilbert Sánchez
Víctor Silverio
Héctor Urrunaga
Diogo Da Silva

Cos tècnic
R. Da Silva (entrenador)
C. A. Bernardi (preparador físic)
M. Corredera (entr. de porters)
M. A. Silva (material)

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT