PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern licita l’eixamplament de la CG-1 a l’enllaç d’Aixovall

Ordenament Territorial també adjudica la segona fase de les obres de reforma de l’escorxador

Per Lídia López

Imatge d’arxiu d’un obrer treballant.
Imatge d’arxiu d’un obrer treballant. | MARICEL BLANCH

El Consell de Ministres celebrat ahir va aprovar dues licitacions i dues adjudicacions a petició del Ministeri d’Ordenament Territorial, amb Jordi Torres al capdavant.

D’una banda, pel que fa a les licitacions, la primera va ser al voltant d’una actuació d’eixamplament a la CG-1, a l’alçada d’Aixovall, just a l’entrada del túnel de la Tàpia. Tal com va descriure el ministre Portaveu, Eric Jover, el projecte vol establir un carril reversible entre Aixovall i el carrer Isidre Valls. D’aquesta manera, en una primera fase, s’ha de dur a terme obra civil al ramal del marge esquerre de la CG-1, prop la rotonda d’Aixovall, on cal garantir l’amplada de doble carril que li ve del túnel de la Tàpia. Per aquest motiu, s’enderrocarà la barrera de formigó que separa els carrils sense afectar les voravies de la zona. El concurs estarà obert fins al pròxim 10 de desembre.

D’altra banda, el Govern també publicarà un concurs per a la contractació d’un arquitecte que redacti el projecte i després capitanegi l’obra de rehabilitació de la façana de l’edifici administratiu de l’Obac. Concretament, l’actuació ha d’eliminar els murs cortina de l’edificació, i també es vol implementar un aïllament que compleixi la normativa prevista a la Llei d’Impuls de la Transició Energètica i del Canvi Climàtic (Litecc). Així mateix, també se substituiran les portes d’entrada per complir amb el reglament d’accessibilitat, ja que tal com va detallar Jover, la façana té problemes de permeabilitat i de caiguda d’elements, de manera que serviran per a una millor seguretat dels vianants.

Pel que fa a les adjudicacions per part del Ministeri d’Ordenament Territorial, s’ha seleccionat a l’arquitecte Miquel Burgués, per un import de 27.901,50 euros per a la redacció del projecte i direcció de la segona fase de les obres de reforma i millores de l’Escorxador Nacional.   En aquesta ocasió, s’actuarà en la sala de treball de vísceres blanques, la refecció del paviment impermeable de la planta baixa, i també una nova instal·lació frigorífica. 

La primera fase, realitzada l’any passat, va consistir en una modernització de la planta baixa de les instal·lacions per millorar la seguretat dels treballadors i per garantir el benestar animal. 

Per últim, es va adjudicar a Construccions Entrimo l’enderroc d’una borda en desús i pràcticament en estat de ruïna, situada en uns terrenys del rec del Solà, propietat del Govern des de l’any 2004. Aleshores, es van adquirir per instal·lar-hi barreres dinàmiques de protecció de la caiguda de rocs. L’import de l’actuació és de 43.947,10 euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT