PUBLICITAT

Carine Montaner requereix l’empara de la síndica general

Creu que Benazet li va «faltar el respecte» a la Comissió Legislativa de Sanitat

Per El Periòdic

Carine Montaner durant una sessió de Consell General.
Carine Montaner durant una sessió de Consell General. | Maricel Blanch

La consellera general del grup parlamentari Terceravia Carine Montaner va presentar ahir un recurs d’empara a la sindicatura tenint en compte les intervencions del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença celebrada el passat 3 de novembre del 2020 a la Comissió Legislativa de Sanitat, «en les quals falta de respecte a la meva tasca com a consellera general i com a persona, segons el meu parer». Així s’expressa Montaner al document que va fer arribar a la síndica del Consell General. 


Montaner afegeix també que creu que va ser «menyspreada» ella com a persona però també tot el conjunt de científics «amb els quals he treballat». Per defensar-ho, Carine Montaner va exposar els fets de la següent manera: «durant la citada compareixença, jo vaig plantejar dubtes al titular de Salut, d’acord amb la recollida d’informació de base científica que he estat portant a terme durant les darreres setmanes (entrevistes a científics de renom, com la Dra. Astrid Stuckelberger, qui fou membre i redactora del reglament sanitari internacional per a la gestió de pandèmies de l’OMS, així com assessora de l’ONU i del Govern Suïs)». La parlamentària laurediana remarca la tasca del conseller o consellera general que, segons recorda, «consisteix en representar la ciutadania i vetllar per l’interès general. Així com poder plantejar dubtes i generar debat d’interès públic, sobretot en èpoques de crisi, amb l’objectiu de treballar pel bé comú». 


Montaner també va plasmar, al document, algunes de les declaracions literals del ministre de Salut durant la compareixença esmentada i per les quals s’ha sentit atacada: «està encaminada a una direcció negacionista»; «alguns experts fa temps que estan fora de la via de la ciència»; «vostè és conscient del que provoca amb el que diu i amb el que publica?»; «Jo sempre escolto a tothom, però escoltar allò que m’aporta, allò que no m’aporta, no ho escolto»; «no discutiré més, van a l’ofensa del meu coneixement científic»; «ha valorat les conseqüències que pot tenir, quan escriu els seus articles, o quan per les xarxes va dient que les persones no s’han de confinar o quan posa en dubte les TMA? Ha valorat quantes persones poden emmalaltir per culpa d’això que diu?». La consellera general acaba el seu escrit considerant que les afirmacions del ministre són un «menyspreu» cap a la seva persona i cap als experts amb els quals ha treballat i demana l’empara de la sindicatura.

PUBLICITAT
PUBLICITAT