PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes no aplicarà la taxa de tinença de gossos ni l’ADN caní

Gili aposta per mà dura i sancions únicament pels amos incívics

Per El Periòdic

Gossos al carrer.
Gossos al carrer. | Maricel Blanch

Després que aquest dimarts la reunió de cònsols aprovés la taxa de tinença de gossos, el Comú d’Escaldes-Engordany es va voler desmarcar afirmant que «no creiem que sigui moment de carregar les malmeses economies domèstiques amb una nova taxa» i que «no entenem que sigui just que pagui tothom, pel fet que uns quants incívics no compleixen la norma». Així mateix, la corporació escaldenca va alertar que la taxa «pot provocar abandonaments o una gran disminució d’adopcions a la gossera».
Des del Comú d’Escaldes-Engordany van insistir que «volem ser amics i afavoridors de la tinença responsable i cívica de mascotes (gossos, especialment) i, alhora, perseguir les conductes i propietaris incívics aplicant-los molta mà dura amb les sancions que pertoquin», sense «fer pagar justos per pecadors».

D’altra banda, la corporació comunal va avançar que tampoc està per aplicar el sistema d’anàlisi d’ADN caní, aprovat en la mateixa reunió, per diversos motius, com ara «perquè el procés és costós; depèn molt que els propietaris facin la corresponent inscripció al registre o perquè se sap que poden haver contaminacions d’ADN que falsegin els resultats». Finalment, l’equip encapçalat per Rosa Gili va argumentar que cal enviar les mostres fora d’Andorra i que en cap cas es resol el conflicte amb els visitants o turistes amb gos i es carrega únicament als residents. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT