PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Esteve i Vila, «amb motivació» a per una temporada d’incertesa

L’equip d’esquí de fons podria debutar l’últim cap de setmana de novembre en la cursa FIS de Santa Caterina

Per Vicente Pallarés

Carola Vila i Irineu Esteve a la seu d’Andbank.
Carola Vila i Irineu Esteve a la seu d’Andbank. | FAE

L’equip d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), format per Irineu Esteve i Carola Vila, es va presentar ahir de manera oficial abans de la temporada 2020/21, que s’espera atípica i plena d’incertesa a causa de la pandèmia, malgrat que la competició continua endavant, sempre amb possibles canvis o cancel·lacions d’última hora en el cas d’algunes proves, com podria passar, precisament, a la primera. La temporada, teòricament, començarà l’últim cap de setmana de novembre, els dies 28 i 29, amb la cursa FIS de Santa Caterina, una reconeguda estació als Alps italians i habitual amfitriona d’aquest tipus de campionats. I és que les curses, tot i estar assenyalades al calendari, no estan confirmades, segons va comunicar l’organització a la FAE, ja que «les despeses dels protocols contra la Covid-19 són importants», va explicar el tècnic de l’equip de fons, Joan Erola, que va afegir que «aquestes organitzacions, no tan potents com la Copa del Món, molts cops no poden assumir-les». D’aquesta última competició, «creiem que es faran totes les curses, però de la Copa d’Europa encara no ho sabem», va recordar el preparador.


No obstant això, la motivació dels corredors segueix intacta. «Encara no hem pogut fer cap competició, però hem sabut guardar la motivació i seguim pensant que podrem fer calendaris complets», va confessar Carola Vila. I és que els dos esportistes, encara que no es marquen objectius concrets per la situació, prometen ser partícips d’una altra temporada il·lusionant en quant a resultats. Esteve competirà al Mundial Absolut d’Obersdorf, Alemanya, i Vila té els seus objectius a la Copa d’Europa, amb un calendari incert, i als Mundials sub-23 i Júnior, en el cas de celebrar-se, ja que de moment estan anul·lats, però la FIS està cercant possibles seus alternatives. En cas de no poder competir al campionat continental, la fondista andorrana anirà al Mundial absolut com a pla B per tal de no perdre el ritme de competició. «Ens hauríem esperat un any o dos a fer-ho, però està bé tenir la possibilitat de competir», va manifestar la jove esportista, que es veu preparada per aquest repte en cas de donar-se la situació: «Ja hi vaig participar fa dos anys a una cursa. Si la preparo, pot anar molt bé». «Afrontem la temporada igual que l’any passat perquè hem entrenat molt bé. És veritat que poden haver algunes curses sense públic, però en el meu cas, no canvien moltes coses», va deixar clar Esteve, que ha complert una pretemporada llarga amb diversos estatges, però no vol parlar de resultats i objectius «perquè no hem fet cap cursa». 

 

Pretemporada

 

Abans de començar l’actual campanya, els esquiadors andorrans han pogut gaudir de diversos estatges, tant a la Rabassa com a l’estranger, entre els quals destaquen els de l’Stelvio, a Itàlia. A més, aquest diumenge, tenen previst sortir cap a Davos, Suïssa, on «podrem entrenar a una pista de quatre quilòmetres», va assegurar Erola. Allà, també hi seran equips de referència com el francès, l’italià i el suís. El tècnic també va desvetllar que han estat en contacte amb altres federacions per veure com han estat preparant aquesta pretemporada tan diferent. «Estem en contacte amb altres entrenadors i directors esportius. Sí que ens estem fixant en els seus calendaris, però, per exemple, una federació tan gran com la de França pot fer testos interns i hi ha una gran rivalitat entre els diferents corredors».

 

Suport institucional

 

Les dificultats no frenen les intencions d’assolir noves fites dels integrants de l’equip de fons, que compten amb el suport de la federació, dels patrocinadors i de les institucions del país. El secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va aprofitar aquesta presentació per enviar «un missatge d’optimiste» en nom d’ell i de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, desitjant que «puguin assolir els objectius. La temporada passada va generar molta expectació i ens assegura un futur que ens omple d’il·lusió». D’altra banda, el sots-director general de banca país d’Andbank, Josep Maria Cabanes, va voler recordar que han de mantenir-se «sempre positius i mirar endavant» i va afegir que «som un país amb molta il·lusió i l’Irineu i la Carola són dues persones que sempre aixequem la nostra bandera ben amunt».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT