PUBLICITAT

Andorra acollirà el Tour de France 2021 amb una arribada, una jornada de descans i una sortida

La ronda francesa arribarà al Principat provinent de Céret l’11 de juliol

Per El Periòdic

L'aleshores ministre de Turisme, Francesc Camp, conversa al gener del 2019 amb el director general del Tour de France, Christian Prudhomme.
L'aleshores ministre de Turisme, Francesc Camp, conversa al gener del 2019 amb el director general del Tour de France, Christian Prudhomme. | ANA

Tal i com ja s´havia anunciat i cinc anys després, Andorra tornarà a acollir el Tour de France. Serà l’any que ve amb una arribada, una jornada de descans i una sortida. La ronda francesa arribarà al Principat provinent de Céret l’11 de juliol amb un final d´etapa a Andorra la Vella, l’endemà hi haurà una jornada de descans i el 13 de juliol, des del Pas de la Casa es donarà el tret de sortida en una etapa que es dirigirà cap a Saint-Gaudens, de nou en territori francès.

Així mateix ho ha confirmat avui al vespre el director del Tour, Christian Prudhomme en una presentació inusual del recorregut del Tour 2021 realitzada a través de la televisió francesa a causa de les restriccions establertes a França per la pandèmia de la COVID19. La Grande Boucle arribarà a Andorra l’11 de juliol i entrarà al país per la frontera francoandorrana, creuarà el Pas de la Casa, el Port d´Envalira per després dirigir-se a Soldeu, Canillo, Encamp, passant per Beixalís (1.790 m.), seguint per Anyós, Escaldes-Engordany i amb arribada a Andorra la Vella.

L’itinerari transcorrerà durant uns 50 quilòmetres dins de territori andorrà, similar als de l´edició del 2016. Després d’aquesta etapa, l’organització del Tour farà una jornada de descans a Andorra- igual que en l’edició del 2016- i l’endemà, el 13 de juliol, els corredors sortiran des del Pas de Casa per dirigir-se de nou a territori francès. Aquesta serà la segona vegada que una etapa del Tour arriba a la capital. Ja va ser meta també el 1964 i sortida el 1993, 1997 i el 2009.

Per la seva part, Arcalís ha estat arribada en tres ocasions: el 1997, 2009 i 2016. Pal va ser arribada el 1993 i Escaldes-Engordany va ser sortida l´edició del 2016. L´any que ve, el Pas de la Casa, acollirà per primera vegada una sortida.

El Tour de France, l´esdeveniment esportiu més mediàtic

Després d´un estiu i en general, d´un 2020 a Andorra sense la possibilitat d´acollir esdeveniments esportius de renom internacional a causa del Covid-19, el Tour de France és una de les competicions esportives que més poden ajudar a donar a conèixer Andorra com a destinació turística arreu del món. A més, amb una jornada de descans inclosa, l´objectiu és també atraure aficionats al món del ciclisme al país i així, augmentar les pernoctacions al país per tal de dinamitzar el sector turístic. En aquest sentit, cal recordar que en l´edició del 2016, l´etapa més vista va ser la d´Andorra amb una mitjana de 14 milions de telespectadors i un pic d’audiència a l´arribada de 20,5 milions de telespectadors.

El Tour de France s´emet en 190 països a través de 100 canals de televisió, dels quals, 60 ho fan en directe. L´emissió de la ronda francesa suposa més de 23.500 hores de televisió i una mitjana d´audiència de gairebé 4 milions de telespectadors. També cal destacar els 7,5 milions de fans que acumula en els diferents perfils de les xarxes socials.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT