PUBLICITAT

Cardelús tanca la temporada amb un cinquè lloc a València

No va ser fins a la vuitena volta que el pilot andorrà va assolir la posició final

Per El Periòdic

Cardelús durant l’última cursa del Moto2 European Championship.
Cardelús durant l’última cursa del Moto2 European Championship. | Cardelús Racing Team

L’última cursa de la temporada del Moto2 European Championship disputada ahir al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana va posar el punt final a la competició en aquesta categoria amb Xavi Cardelús obtenint una cinquena posició.


El pilot andorrà, que sortia des de la quarta posició a la segona fila de la graella, va passar a vuitè a la primera volta i, a la segona ja es va situar setè tot i que es va quedar en un grup amb altres tres pilots. A la setena volta va recuperar un lloc més i, una volta després ja era cinquè.


Un cop es va posar al capdavant del grup, es va distanciar dels seus perseguidors al llarg de la segona meitat de la cursa, però, finalment, no va poder atrapar el seu company d’equip Niki Tuuli que ocupava el quart lloc després de quedar-se despenjat del grup que encapçalava la prova. A la classificació final del Campionat, el pilot de l’equip Stylobike va ocupar la sisena posició amb 87 punts, a onze del cinquè lloc.


Cardelús va explicar, així, el que va passar ahir a València: «A la primera frenada de la cursa gairebé vaig haver de sortir de pista per esquivar pilots que es van obrir força i això va ser força important, ja que em vaig quedar al segon grup i em va costar algunes voltes superar Norrodin. Quan ho vaig fer, el grup dels quatre primers ja s’havia distanciat un bon grapat de segons. Malgrat això, vaig mirar d’aconseguir un ritme constant per recuperar el màxim de temps possible i això em va servir per distanciar-me dels meus perseguidors. El cinquè lloc és un bon resultat; de fet tot el que sigui un Top5 és satisfactori, però potser, amb una millor sortida hauria tingut opció de tornar a quedar per davant del meu company Niki Tuuli, tal com va passar el dissabte».

PUBLICITAT
PUBLICITAT