PUBLICITAT

Dinou intervencions policials per soroll durant la nit de la castanyada

També van actuar a reunions on hi havia més persones de les permeses

Per El Periòdic

Un vehicle de la policia.
Un vehicle de la policia. | Maricel Blanch

Segons va informar el Cos de Policia a EL PERIÒDIC, durant la nit del dissabte al diumenge passats, és a dir, la nit de la castanyada, els agents van haver de dur a terme dinou intervencions policials a causa, sobretot, de l’excés de soroll. Tot i això, des del Cos van apuntar que tant el nombre d’actuacions com la importància de les incidències «no va ser molt rellevant en comparació amb altres anys». De fet, l’única intervenció remarcable es va efectuar a Encamp, segons va informar Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA).


Per altra banda, fonts del cos de seguretat van informar que durant la mateixa nit es va intervenir a reunions de persones que excedien el nombre permès en relació amb les mesures decretades pel Govern a causa de la incidència de la Covid-19 al país i que determinen a dues, el màxim de persones que poden trobar-se si no és que són membres del mateix nucli de convivència. També es van detectar infraccions en relació amb l’obligatorietat de fer ús de la mascareta o de fumar al carrer.


En la mateixa línia, el Cos de Policia va informar que un dels casos que es va intervenir va ser a partir de la detecció de nou persones a l’aire lliure que, tot i que duien la mascareta, no complien amb algunes de les restriccions esmentades.


La majoria de les intervencions  policials van ser realitzades per part del cos de seguretat arran de les trucades que feien persones que es queixaven, en general, del soroll que sentien als habitatges veïns. Igualment, el Cos de Policia va voler remarcar que també van constatar casos pels quals havien rebut denúncies i on sí que es complia la normativa.

Detingut un agent de policia per increpar-ne un altre

El Cos de Policia va informar ahir, a EL PERIÒDIC, que un agent del cos de seguretat va ser detingut perquè suposadament va increpar a un company de feina. Actualment, segons aquests, els fets es troben a dependències judicials des d’on es determinarà com procedeix el cas. Tot i això, alguns mitjans de comunicació digitals van informar que l’agent detingut treballa, de manera habitual, a la zona fronterera i que va ser arrestat per una suposada amenaça de mort envers l’altre agent, a banda d’haver-li proferit insults racistes. Segons aquests, el detingut ja havia tingut problemes amb altres integrants del cos en repetides vegades. 


També van informar que segons testimonis al moment de la baralla, aquesta va anar a més fins que els dos implicats van decidir realitzar un informe sobre la situació i, així, denunciar els fets. A l’acusat se li va oferir tancar l’afer amb l’acceptació d’una ordenança penal on s’havia de declarar culpable, però va rebutjar la possibilitat.

Un accident a la Massana deixa un noi de 22 anys ferit

Tal com va fer saber el Cos de Policia a través d’un comunicat, la matinada del dissabte al diumenge es va registrar un accident de trànsit a la carretera general número 3 que va deixar el conductor del vehicle implicat, un home resident de 22 anys, ferit. 


En concret, l’accident va tenir lloc a la rotonda dels dos Valires, a la parròquia de la Massana. L’avís el van rebre pels volts de les 01.00 hores de la nit. Els agents, llavors, es van desplaçar fins al lloc dels fets i van constatar que es tractava d’un accident amb un únic turisme implicat. En concret, un cotxe de la marca Fiat i del model Panda 4x4, amb matrícula del Principat.


L’incident se suma a la resta d’actuacions que va haver de desenvolupar el cos de seguretat en qüestió durant la nit de la castanyada. Els agents van haver de realitzar fins a 19 intervencions, tot i que la presentada va ser l’única que va estar relacionada amb el trànsit i la circulació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT