PUBLICITAT

El Fòrum del paisatge prioritza la regulació d'un marc legal

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La darrera sessió de treball del Fòrum de l'estratègia nacional del paisatge que celebrar-se ahir va servir per establir les prioritats en la matèria. De les 99 accions proposades pels participants al Fòrum se n'han destacat deu, que majoritàriament ressalten la necessitat de regular el marc legal per augmentar la protecció del paisatge.

Les accions més destacades passen per l'aprovació de l'Estratègia nacional del paisatge per part del Govern així com l'adhesió dels comuns,. També es vol promoure l'adhesió dels agents implicats de sectors econòmics i de la societat civil.

D'altra banda, es creu necessari modificar la Llei general d'ordenament del territori i urbanisme per introduir el paisatge en la planificació urbanística i la sectorial nacional. Les conclusions també aposten per regular i limitar el creixement de les grans instal·lacions turístiques de lleure i introduir la definició dels paisatge rurals en la normativa.

Paral·lelament, també es prioritza l'aprovació de la Llei d'avaluació ambiental estratègica de plans i programes i d'impacte ambiental de projectes, així com una llei de protecció de la natura i paisatge que estableixi un sistema d'espais protegits i interconnectats (a nivell nacional i transfronterer) i que reguli els accessos respectuosos als espais naturals.

Un cop establertes les prioritats, el Departament de Medi Ambient redactarà el document definitiu perquè sigui examinat pel Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT