PUBLICITAT

Dolsa denuncia la desafecció als terrenys de Casa Rossell

L’oposició «mobilitzarà la parròquia» en cas que s’hi construeixin naus o pisos socials

Per Judith Sáez

Sessió del consell de comú d'Ordino.
Sessió del consell de comú d'Ordino. | ANA

El conseller que encapçala X’Ordino, Enric Dolsa, va posar sobre la taula la desafecció dels terrenys de Casa Rossell a la darrera sessió de consell de comú celebrat ahir a la tarda. I és que s’haurien rescindit fins a cinc contractes a explotadors agrícoles perquè deixessin de cultivar les parcel·les, que Dolsa assegura que comprenen milers de metres quadrats i que l’Executiu les vol utilitzar per construir-hi naus d’indústries farmacèutiques i pisos socials. En aquest sentit, el conseller de l’oposició va recordar que durant el mandat d’Òscar Ribas es van comprar uns terrenys de la zona de la Borda de Sales de Santa Coloma, a principis dels anys 90, per implementar-hi habitatges d’ús social, tot mostrant el seu desconcert perquè es plantegi fer-ho a Ordino i alertant que «en cas de voler construir-hi naus de laboratoris o pisos socials, mobilitzarem la parròquia». Per la seva part, la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, va reivindicar la veu del comú pel que fa al desenvolupament de diferents projectes, encara que les parcel·les en qüestió siguin propietat del Govern. Així, va defensar que «el comú hi té bastant a dir», en aquest cas, que es tracta d’una zona on hauria de seguir l’agricultura i la ramaderia i que s’hi faci un estudi dels terrenys abans de desenvolupar cap pla.

Davant les crítiques, que a més ariben justament quan Ordino esdevé reserva de la biosfera, el cònsol major de la parròquia, Josep Àngels Mortés, va assegurar desconeixer els projectes que vol desenvolupar l’Administració, ja que està previst que els hi exposin en una reunió la setmana vinent. «Si no coneixem els projectes, no els podem valorar», va concloure, fent que Dolsa els recriminés aquesta manca d’informació quan el color del seu partit polític és el mateix que el del Govern, el qual Mortés considera que «faci el que faci serà consensuat amb el comú».

Durant la sessió també es va aprovar l’adjudicació directa de la certificació Global Safe Site per als establiments que volen mostrar el compliment de la normativa sanitària en relació amb la Covid-19. El punt però, no va quedar lliure de comentaris, ja que l’oposició va remarcar que s’hauria d’haver assignat a través d’un concurs públic, tot fent palesa que hi ha altres companyies, tan nacionals com filials de multinacionals, que ofereixen aquest servei al Principat.
Per altra banda, Tudó va emplaçar la majoria a fomentar les converses amb els restauradors i que es potenciïn les ajudes. Per exemple, baixant els impostos, ja que molts establiments han vist caure la seva facturació per les limitacions de les mesures anti-Covid, mentre que tampoc poden acollir-se a les del Govern. Tot i això, la cònsol menor, Eva Choy, va dir que cal avaluar els mecanismes del comú. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT