PUBLICITAT

Catalunya tancarà la frontera els pròxims 15 dies

S'aplicarà el confinament per municipis els caps de setmana

Per El Periòdic

Cua de cotxes a la frontera hispanoandorrana.
Cua de cotxes a la frontera hispanoandorrana. | El Periòdic

El Govern de la Generalitat anunciarà, aquest migdia, el tancament perimetral de Catalunya. A més a més de l'esmentat, hi haurà un confinament perimetral per municipis els caps de setmana durant, com a mínim, un període de 15 dies, segons informa El Periódico de Catalunya. Els confinaments perimetrals no afectaran els desplaçaments per anar a treballar o a l'escola.

En principi i d'acord amb el que avança TV3, les noves restriccions entrarien en vigor aquest divendres, 30 d'octubre, una vegada s'hagin publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). El confinament municipal estarà vigent fins als dilluns a les 06.00 hores. Aquestes són algunes de les noves restriccions que planteja l'Executiu català per fer front a la segona onada de Covid-19. En relació amb el mateix, el ministre espanyol, Salvador Illa, va explicar que la Generalitat no podia ordenar ni un confinament domiciliari ni un de cap de setmana perquè el decret d'estat d'alarma del Govern central no ho permet.

A banda del confinament perimetral a Catalunya, el Govern també anunciarà la suspensió d'activitats culturals i esportives; el tancament dels centres comercials, excepte les botigues d'alimentació; el tancament de bars i restaurants, tot i que podran oferir menjar per endur; el tancament de gimnasos; la suspensió de les activitats extraescolars; la recomanació de fer classes virtuals a Batxillerat i a Formació Professional i la continuïtat de les classes virtuals a les universitats. La Generalitat també insisteix en la necessitat de promoure el teletreball.

PUBLICITAT
PUBLICITAT