PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pujol: «si hi ha confinament, val més que sigui ara»

L’ocupació dels hotels cau al 30%, mentre que l’UHA veu difícil que arribin visitants

Per Judith Sáez

Imatge de l’avinguda Meritxell durant el confinament.
Imatge de l’avinguda Meritxell durant el confinament. | Maricel Blanch

«Ni puríssima, ni cap de setmana ni res. No esperem gent», destacava el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, en relació amb les dades d’ocupació de les setmanes vinents. L’augment de casos de coronavirus i, en conseqüència, les restriccions imposades pels governs espanyol i francès estan afectant l’arribada de turistes al Principat. Aquesta darrera setmana tan sols es registra un 30% de presència d’estrangers a establiments hotelers, els quals el 64% són espanyols, el 28% francesos i un 8% d’altres destinacions.

Els hotelers es mantenen a l’expectativa del que pugui passar, assenyalant que «si hi ha d’haver un confinament», aquí al país, «val més que sigui ja» per tal d’obrir durant els mesos de la temporada d’hivern. A més, des de la UHA reconeixen que fins a aquesta setmana molts establiments «no es plantejaven tancar» però que «ara ho acabarem de veure», ja que la previsió era obrir fins a la primera setmana de desembre segur. A l’estiu, ja hi havia un 20% dels hotels tancats i molts només van decidir obrir durant els caps de setmana. «Aquests, si decreten un confinament de cap de setmana, acabaran tancant», augurava el director.
En relació amb les xifres de la setmana, Andorra la Vella segueix sent la parròquia que registra més pernoctacions (40,54%), seguit d’Escaldes-Engordany (39%). La resta de parròquies però, no arriben al 30% d’ocupació.

Impossible logísticament

A les portes de la temporada d’hivern, amb molta incertesa pel rebrot de la Covid-19 i sense protocols clars, Pujol va insistir que desenvolupar els cribratges a turistes als hotels és «complicadíssim a l’infinit». Principalment, pel factor logístic, destacant que «falten tan sols 30 dies», i en segona instància, pel que fa al marc legal. «No sé si estaríem dins de la legalitat per fer un test a tothom qui arriba». És per aquest motiu que el directiu emplaçava a Ski Andorra a presentar els protocols per acordar les actuacions i valorava que no és factible que les proposin els hotels individualment, tal com va proposar el Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT