PUBLICITAT

Silenci... estem en directe

  • TV3 mostra tota la setmana peculiaritats del Principat
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Espartac Peran escolta les explicacions sobre Andorra de Màrius Serra, ahir durant l'emissió del programa. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Un dispositiu format per dos impactants vehicles (una unitat mòbil i un plató transportable), sumats a un equip de més de 30 persones, han desembarcat a la plaça de la rotonda d'Andorra la Vella per alterar la tranquil·litat de ciutadans i turistes. S'hi estaran fins dijous, amb l'objectiu de mostrar als Països Catalans peculiaritats del Principat i aspectes històrics que el fan singular.

Tal desplegament correspon a l'equip del programa Divendres, el magazín de tarda de la Televisió de Catalunya. El programa ha fet un parèntesi en el seu ja habitual periple per localitats catalanes per sortir a l'estranger. Ahir demanaven silenci mentre la seva cara més visible, Espartac Peran, acompanyat de l'escriptor Màrius Serra, informava en directe de mots característics del país com «parròquia», «comú», «raonador» o «parapública»; «i no oblideu als cònsols, que són els que manen», reclamava a Peran i Serra una participant que va entrar en directe. Ella va ser una de les voluntàries que van accedir a omplir la pantalla durant l'emissió. Tot i que finalment va ser un nombrós grup el que va acabar cedint a sortir davant de càmera, no va ser tasca fàcil reunir-los en un principi. «Perdona, ¿ets andorrà?, ¿vols sortir en directe?», preguntava una de les redactores del programa, Laia Creus, a la gent encuriosida que s'aturava. Poc a poc, però, el volum de seguidors va anar augmentant. No tots els dies es pot veure el desenvolupament d'un programa en viu.

Montse Cecília, responsable de la producció, va explicar que per a fer possible una emissió d'aquestes dimensions cal un equip d'una trentena de persones entre tècnics, redactors, maquilladors o operadors de càmera. Pel que fa a aquests darrers, controlen fins a cinc càmeres (una d'elles realitza un pla general). L'equip no es mourà de la plaça de la Rotonda de la capital fins dijous, «mobilitzar i aparcar tot això és molt difícil», va explicar Cecília per justificar l'ubicació estàtica durant la setmana.

Però malgrat l'estaticitat del set, la temàtica tractada sí que farà que l'Espartac Peran es mogui per tot el país. Creus va explicar que aquests quatre dies es tractarà, entre d'altres, els costums, les bordes i el menjar autòcton, el contraban, la tradició dels quintos i evidentment (no hi podia faltar) l'esquí i les compres. Una promoció extra de país a través de la petita pantalla. Els que busquin el seu minut de fama, ja saben on poden anar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT