Primers entrenaments lliures a València de Xavi Cardelús

L’andorrà marca la seva millor volta a tan sols quatre dècimes del segon millor registre de la jornada

Xavi Cardelús rodant al Circuit Ricardo Tormo.
Xavi Cardelús rodant al Circuit Ricardo Tormo. | Cardelús Racing Team

El Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana va acollir ahir els primers entrenaments lliures previs a l’última cita del Moto2 European Championship (CEV), que tindran el traçat valencià com a escenari. L’andorrà Xavi Cardelús va dedicar la primera de les tres sessions a recuperar el feeling amb la Kalex 600, després d’haver pilotat la Speed Up als dos Grans Premis del Campionat del Món de Moto2 que s’han disputat al circuit aragonès de Motorland.

Ja a partir de la segona sessió, Cardelús i els seus tècnics van començar a fixar el camí a seguir pel que fa a la posada a punt de la seva moto. Per tot plegat, a la tercera sessió, els seus registres es van situar molt a prop dels millors de la categoria en aquesta primera presa de contacte amb el circuit valencià. «Ha estat una jornada de treball positiva perquè ja hem començat a treballar aspectes per definir el camí tècnic que finalment escollirem per acabar de definir els settings de la meva moto de cara al cap de setmana.», va apuntar el pilot de de l’Stylobike Team.

Al voltant dels temps, l’andorrà va reconèixer que «al llarg de tota la jornada hem treballat amb neumàtics amb algunes voltes perquè no tenia sentit posar-ne de nous, ja que l’objectiu no era el de buscar una volta ràpida perquè encara ens queden moltes sessions a fer». I és que Cardelús va rodar en 1’37 mitjos, quedant només a quatre dècimes del segon del millor registre d’una jornada en la qual encara no hi ha hagut cronometratge oficial. «La meva millor volta m’ha deixat a quatre dècimes de segon del millor registre del dia i a només dues del meu company d’equip, Niki Tuuli», va apuntar l’andorrà.

Avui, es disputaran dues sessions més d’entrenaments lliures a traçat del Circuit Ricardo Tormo. La primera, serà  a partir de les 09:50 hores, mentre que la segona arrencarà a les 12:20 hores.

Opció de fregar el podi general

Fent un cop d’ull a la classificació, Cardelús ocupa la sisena posició amb un total de 63 punts, que li donen opcions a poder escalar algun lloc a la general. De fet, en aquestes dues darreres curses del campionat, tres pilots arriben amb possibilitats de fer-se amb el títol.

Al capdavant, l’italià Yari Montella, pilot del Team Ciatti, ha sumat 195 punts amb la seva Speed Up, marcant un molt bon any amb set victòries de les nou possibles. Però relativament a prop, amb 172 punts, el finlandès Niki Tuli, i company de Cardelús a l’Stylobike Team, ha demostrat tenir un ritme constant al llarg de totes les curses disputades fins a la data. Finalment, amb 154 punts, també té possibilitats l’italià Alessandro Zaccone.