PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Liberals demana que es posi en marxa un bus comunal a Escaldes

Creuen que el context és «idoni» per descongestionar el servei nacional per la situació pandèmica

Per Lídia López

Un bus comunal d’Andorra la Vella fa parada a Mitjavila.
Un bus comunal d’Andorra la Vella fa parada a Mitjavila. | El Periòdic

El Comitè Parroquial de Liberals a Escaldes-Engordany demana a l’equip de Rosa Gili que engegui el servei de bus comunal. Els Liberals creuen que la majoria socialdemòcrata ha de complir la promesa electoral que va formar part de tots els programes de les darreres eleccions, a banda de posar en relleu que el context actual el fa encara més necessari.

Tal com va explicar el membre del comitè escaldenc, Higini Martínez-Illescas, disposar d’un bus comunal a Escaldes-Engordany era «una de les demandes prioritàries de la població» als passats comicis comunals, ja que hi ha molts grups socials que fan ús del transport públic, si bé hi ha també zones de la parròquia que queden aïllades d’aquests serveis. D’entre aquests punts més incomunicats, el liberal va destacar d’una banda les urbanitzacions com la de la Plana, separades del centre i que no disposa de cap tipus de connexió de bus. Així mateix, també va mencionar que els veïns del carrer Fiter i Rossell només disposen de les línies nacionals Circular i L6, i segons Martínez-Illescas, les característiques del carrer suposen una gran dificultat per arribar al centre, encara més els dies de neu.

Precisament, l’ús en substitució de les línies nacionals és un fet que pels liberals, provoca congestió en aquest servei, i per això, disposar de línies parroquials ajudaria a disminuir el volum de passatgers a les interparroquials. Aquest element, donat el context actual de pandèmia per la Covid-19, pot ser beneficiós de cara a mantenir la distància de seguretat entre els usuaris del transport públic en les línies ja mencionades i també en el cas de la L2, la L4, i la L1. Per això, troben que és el moment «idoni» per fer el pas definitiu.

Servei únic  

De fet, els Liberals posen sobre la taula la possibilitat de fer un bus mancomunat entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que pel grup, suposaria un estalvi per a les dues corporacions i a la vegada, implicaria que el preu del bitllet fos més assequible pels usuaris. «Són dues parròquies veïnes, està clar que s’han de posar d’acord i mancomunar tots els serveis possibles», va apuntar el membre del comitè escaldenc.

Així mateix, Martínez-Illescas també va exposar, a tall anecdòtic, que en una conversa informal amb la cònsol de la capital, Conxita Marsol, durant una sessió fotogràfica de la campanya electoral de 2019, li va poder esmentar aquesta possibilitat de compartir el bus comunal, proposta a la qual Marsol s’hi va mostrar favorable.

En qualsevol cas, els Liberals pensen que «ja hem donat un temps prudencial per ficar fil a l’agulla», i per això, reclamen que es posi en marxa el servei de bus parroquial, donant prioritat a la possibilitat de fer un únic transport a la Vall Central. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT