PUBLICITAT

El Govern està disposat a reunir-se amb Unió de Bars

Tot i això, encara no s’ha establert una data i no se sap qui participarà a la trobada

La terrassa d'un bar d'Escaldes-Engordany aquest estiu.
La terrassa d'un bar d'Escaldes-Engordany aquest estiu. | El Periòdic

El Govern va respondre, ahir al matí, a la carta que la Unió de Bars d’Andorra va fer arribar el dilluns a l’Executiu en referència a les mesures decretades pel sector de la restauració en relació amb el control de l’expansió de la pandèmia de la Covid-19 al país. En aquest sentit, els representants de l’Administració que van contactar amb l’associació es van mostrar disposats a reunir-se amb els representants de l’entitat durant els pròxims dies, segons va fer saber Heiko Kirchner a EL PERIÒDIC.

Igualment, però, des d’Unió de Bars no coneixen ni la data ni qui participarà en la reunió per part de l’Executiu, tenint en compte que una de les peticions de l’associació era que es formés una comissió amb professionals del sector on «també hi haurien de ser presents els tècnics que el Govern consideri adequats per a tractar la situació de la millor manera possible».


Les altres consideracions que Unió de Bars va fer al Govern van anar en la línia que, si les mesures establertes fins ara no es poden reconsiderar, «volem un programa seriós d’ajudes. Volem consensuar un replantejament de les taxes de comerç així com dels mínims dels subministraments bàsics. Volem ajuts seriosos i no volem viure de l’Estat».


La carta que van fer arribar a l’Administració tenia l’objectiu principal d’«evitar el tancament dels nostres negocis» i, en aquesta línia, van apuntar que, ja que les persones que integren el grup són els «principals afectats per aquestes mesures, ens trobem amb la necessitat que s’escolti la nostra veu i que es tingui en compte la nostra opinió. No es pot destruir el nostre gremi sense intentar buscar noves solucions».

PUBLICITAT
PUBLICITAT