PUBLICITAT

Santi López, delegat de la Copa del Món de Val d’Isère

La FIS li ha assignat les disciplines masculines de descens i de supergegant

Per El Periòdic

El tècnic andorrà, Santi López, a la Copa del Món del 2016.
El tècnic andorrà, Santi López, a la Copa del Món del 2016. | Grandvalira

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) va assignar la missió de delegat tècnic de la Copa del Món d’esquí alpí masculina de Val d’Isère en les disciplines de descens i supergegant a Santi López. Durant els dies 12 i 13 de desembre, el tècnic andorrà representarà oficialment la FIS, assistirà al director de la Copa del Món, Markus Waldner, supervisarà el desenvolupament de la competició i vetllarà pel compliment dels reglaments internacionals de les proves.


Des de l’inici, López ha tingut un paper fonamental en la trajectòria ascendent de Soldeu al Tarter vers la Copa del Món d’esquí alpí. A més, ha estat una de les peces clau de l’equip tècnic com a jutge de sortida a les Copes d’Europa i a la Copa del Món 2016, i com a cap de pista a les finals de la Copa del Món del 2019.


Aquesta serà la primera vegada que l’andorrà actuarà com a delegat tècnic en una Copa del Món: «És un orgull i un reconeixement a la bona feina feta de tot l’equip durant tants anys», va explicar López. El nou delegat substituirà Jordi Pujol, actual coordinador de la Copa Continental i Copa d’Europa femenina de la FIS.


Pel que fa a la Copa del Món a Val d’Isère, és un dels grans clàssics del circuit i és la segona parada a Europa. L’estació dels Alps rep històricament des del 1968 els millors esquiadors del món i és una de les cites tradicionals al calendari, probablement la de més prestigi entre les estacions franceses.


Andorra a Cortina d’Ampezzo / Un altre dels reconeixements a l’esquí andorrà és la designació de Toni Crespo com a delegat tècnic dels Campionats del Món de Cortina d’Ampezzo en la categoria femenina. El tècnic andorrà, amb una llarga trajectòria a Grandvalira-Saetde i a Pas-Grau Internacional, desenvoluparà aquesta missió el pròxim mes de febrer a l’estació del cor de les Dolomites.

PUBLICITAT
PUBLICITAT