PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Triomf de Raúl Ferré a la segona cita al Campionat de Muntanya

L’altra cara de la moneda va ser pel pilot de Silver Car, Edgar Montellà, que va quedar lluny del podi

Per El Periòdic

El pilot Raúl Ferré al Campionat d’Espanya de Muntanya a Eivissa.
El pilot Raúl Ferré al Campionat d’Espanya de Muntanya a Eivissa. | El Periòdic.

Els Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) van tenir una actuació diametralment oposada a la segona cita del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM 2020) a Eivissa. Mentre que Raúl Ferré (Speed Car) aconseguia amb autoritat el triomf de la categoria II, en ser el més ràpid en les tres pujades disputades, Edgar Montellà va completar una jornada per a oblidar, quedant lluny dels més ràpids i lluny del podi que una setmana abans va aconseguir a Bolulla (Alacant). En concret, els guanyadors de les respectives categories de la XXXV Pujada illa d’Eivissa, van ser Javi Villa (Bango), Raul Ferré i Humberto Janssens (Porsche), els quals van disputar a porta tancada.
L’escenari escollit pels organitzadors de la seva prova va ser, com de costum, la zona del nord-est de l’illa d’Eivissa que, enguany, comptava amb l’al·licient de puntuar per a la màxima categoria de la Muntanya espanyola. En concret, els 4 km del recorregut de pujada van ser els dels punts quilomètrics 6,4 i 2,4 de la carretera PM-811, on el desnivell del traçat va ser de 311 metres i el pendent mitjana va ser del 4,9%.

La competició es va iniciar amb dos mànegues d’entrenaments oficials i a continuació dues vàlides per a la classificació final. Després d’un recés, parc tancat a l’arribada de la pujada, es va iniciar la part final del míting amb la disputa de la tercera mànega d’oficials i l’última de carrera. Pel que fa a la classificació final, únicament es van acumular les dues millors mànegues de cada pilot.

Com va passar una setmana abans a Bolulla, els primers compassos del míting semblaven indicar que el triomf, a la categoria dels CM, se’l jugarien Ferré i Asenjo, tot i això el pilot de l’ACA Esport va estar per davant. En les tres pujades de carrera disputades, Ferré va ser el més ràpid. El seu millor crono va ser de 2’ 10’’880, a una impressionant mitjana que es va acostar als 110 km/hora. Així, Ferré va destacar que «ho hem donat tot des de l’inici i ha sortit bé. És el nostre primer triomf al certamen espanyol i estic molt satisfet perquè a més suposa el retrobament amb el triomf del SpeedCar, després de diverses temporades».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT