El MoraBanc planta cara al Barça en el retorn de Mirotic

Els homes d’Ibon Navarro no s’arruguen i es mantenen en el partit fins al final al Palau Blaugrana davant un Barça en un moment dolç

Per Vicente Pallarés

Tyson Pérez i Pierre Oriola lluiten per la pilota després d'un rebot.
Tyson Pérez i Pierre Oriola lluiten per la pilota després d'un rebot. | ACB Photo/V. Salgado

El MoraBanc va lluitar contra tot a la Ciutat Comtal. El Barça, en un moment molt dolç, arribava amb la moral alta després de la victòria contra el Reial Madrid a l’EuroLliga i amb la notícia del retorn de Mirotic, ja recuperat de la Covid-19, mentre que els homes d’Ibon Navarro es presentaven al Palau Blaugrana després d’un llarg viatge des de Krasnodar. Així doncs, el conjunt tricolor no va poder tornar al Principat amb el triomf sota el braç, però amb la satisfacció d’haver remat i remat contra uns galàctics als que no fa molt se’ls va guanyar en aquest mateix escenari, on, precisament, Mirotic, que ahir va ser el màxim anotador del conjunt blaugrana amb 14 punts, va ser el causant de provocar una falta que va donar l’oportunitat de guanyar la Lliga Catalana als andorrans en pretemporada.

El MoraBanc va saltar a la pista amb Sergi García, Senglin, Tyson Pérez, Palsson i Dime. El quintet inicial va sortir a per totes i, fins i tot, va aconseguir posar-se per davant durant l’inici del matx amb un tir lliure del Senglin, un triple de García i una cistella de Palsson (2-6). El Barça tenia dificultats per trobar espais i li faltava fluïdesa amb la pilota, fruit de la contundent pressió andorrana, amb l’equip centrat en fer una defensa forta. Palsson, que va tornar a ser un dels homes destacats del MoraBanc i el màxim anotador amb 10 punts junt amb Senglin i Tyson Pérez. A poc a poc, el conjunt local anava fent-se amb el control del partit i li va donar la volta a l’electrònic ràpidament (13-11), malgrat el triple de Palsson i la cistella de Hannah instants abans. Gielo tornava a deixar el MoraBanc a un punt mitjançant un tir lliure, però Pierre Oriola contestava amb un altre (14-12). El de Tàrrega va fer un bon partit i va ser el quart jugador blaugrana amb més minuts sobre la pista. El primer quart va acabar amb 19-12 en el marcador, la màxima diferència de punts fins al moment, gràcies, en part, a un triple final d’Heurtel. En canvi, el segon quart començava amb una jugada, connexió Hannah-Tyson, que finalitzava el dominicà. El MoraBanc tornava a estar a cinc punts. Mirotic estava endollat, però Dime gaudia d’un bon moment en la faceta anotadora i, amb punts d’un i d’altre, el partit continuava igualat (25-18). No obstant això, Smits, Kuric i Abrines van voler sumar-se a la festa de triples, que tenia a Mirotic com a amfitrió i la diferència va començar a engrandir-se. El final del segon quart deixava un 41-30 i el MoraBanc tenia per davant mitja part amb l’objectiu de remuntar 11 punts.

El conjunt del Principat es va posar les piles. De fet, el tercer quart va ser l’únic que va caure del costat tricolor (22-24). Palsson tornava a anotar de tres, però Hanga responia amb un nou triple, totalment sol (47-33) i, en aquest moment, el Barça aconseguia la màxima diferència del partit fins al moment amb un +16 i un parcial de 7-0. Els d’Ibon Navarro, sense idees en atac, veien com el partit s’escapava sense poder fer res davant la superioritat blaugrana. Però Jelínek va aparèixer amb un triple en el moment idoni. I és que el MoraBanc necessitava els punts com el menjar per mantenir-se en el partit. Aquest tercer quart va acabar 63-54 i el conjunt andorrà veia un raig de llum daurada enmig de la foscor quan l’última cistella de Kuric va entrar fora de temps i la diferència era de només nou punts amb 10 minuts per davant. Amb l’energia esperançadora d’una possible remuntada, els jugadors van sortir sense por i Llovet anotava el 63-58. L’avantatge era de cinc punts i Jasikevicius va haver d’aturar el partit amb temps mort. No obstant això, el Barça tampoc s’arrugava i va tornar a establir en poc temps una diferència de 16 punts. Finalment, el partit va acabar 82-71. El MoraBanc no va poder superar els de Jasikevicius, però sí un matx d’anades i tornades anímiques després d’una setmana intensa de competició.