PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ATA confia en tenir activa l’aplicació de taxi pel desembre

La zonificació de la cartografia andorrana ja està implementada

Per Lídia López

Imatge d’arxiu d’un taxi en una parada a l’avinguda del Consell d’Europa.
Imatge d’arxiu d’un taxi en una parada a l’avinguda del Consell d’Europa.

L’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA) segueix «fent passos» de cara a tenir en funcionament la seva aplicació, a través de la qual, els clients podran sol·licitar el servei mitjançant el telèfon mòbil. Tal com va assegurar el president de l’associació, Josep Lluís Donsión, els taxistes estan centrats en la formació al voltant del sistema de treball de l’aplicació i com gestionar les demandes, en un moment en què ja s’ha introduït la cartografia andorrana a l’app.

D’aquesta manera, el president de l’ATA, apunta al mes de desembre com a data per tenir activa l’aplicació. «Al desembre hauríem d’estar operatius perquè ja serem en temporada d’hivern», va recalcar al respecte Donsión. 

«Ara hem d’introduir les dades dels vehicles i de les parades disponibles», va apuntar el president, que també va especificar que porten al voltant d’una desena d’hores de formació sobre l’aplicació. Un nombre d’hores a les quals s’han d’afegir les prop de cinc que un dels taxistes membre de la junta va dedicar per tal de fer la zonificació del mapa andorrà. «Hem distribuït el territori en zones i a la vegada en microzones perquè li sigui més fàcil al GPS localitzar el taxi que sigui més a prop de la trucada», va explicar. I és que, encara que sigui mitjançant l’app, el funcionament i la repartició de les curses se seguirà fent de la manera que marca el reglament intern de l’ATA, en funció de la proximitat del taxi al client.

D’altra banda, Donsión també va reconèixer que la tasca «és més complicada del que inicialment ens havíem imaginat», fent referència a totes les directrius que s’han d’incorporar per tal que el funcionament de l’aplicació sigui l’idoni, i en aquest sentit, va posar en relleu el fet que «es tracta d’un sistema de treball que ja s’utilitza però que per nosaltres estava absolutament verge, l’hem hagut de construir des de zero», fent referència a tota la informació que han hagut d’implementar per poder incloure el conjunt d’Andorra.

La formació que ara estan duent a terme els taxistes de l’ATA, té a veure amb el maneig de l’aplicació pel que fa a l’administració de les demandes i com donar resposta als serveis. Una formació a la qual també s’hi incorpora la treballadora que l’associació té contractada per a gestionar demandes des de la centraleta. Ara bé, un cop finalitzin tots els respectius cursos, Donsión va apuntar que «ens quedarà la feina més grossa, que és la de publicitar-la», i per la qual, tots els membres de l’ATA es llançaran al carrer, i en especial a llocs concorreguts pels turistes com bé poden ser hotels o les mateixes agències de viatges.

Actualment, a l’ATA hi ha 52 socis, dels quals aproximadament la meitat ja ha afegit el seu vehicle al sistema. A més, és amb les aportacions mensuals de tots que s’està cobrint la inversió econòmica de l’aplicació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT