PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Del rocós i experimentat Llagostera al jove i elegant filial de l’Espanyol

L’FC Andorra intentarà assolir la primera victòria de la temporada en el debut a casa i fer bo el punt aconseguit

Per Vicente Pallarés

Nacho Castro dona indicacions durant el seu primer partit amb l’FC Andorra.
Nacho Castro dona indicacions durant el seu primer partit amb l’FC Andorra. | @FCANDORRA

Torna el futbol a les muntanyes. Torna l’esport rei Principat. Torna la Segona B al Prada de Moles més de set mesos després d’aquell 8 de març davant l’Oriola amb victòria per 2-1. L’FC Andorra s’enfrontarà, avui, a l’Espanyol B, un equip ple de joves futbolistes que han pujat aquest any del Juvenil A de Divisió d’Honor i que toquen molt bé la pilota. Tot el contrari del que va passar fa una setmana a Llagostera. El conjunt tricolor arriba al matx amb les úniques baixes d’Isma, per pubàlgia, i de Sergi Serrano, per molèsties. Però amb la nova i mediàtica incorporació de Mantovani, un gos vell del futbol que, «a més de ser un jugador excel·lent, és un líder», segons el seu nou tècnic, Nacho Castro, que va deixar entreveure ahir que podria ser un més a la convocatòria: «Té la fitxa. Ja és un jugador més i està a disposició del que poguem decidir». El veterà central argentí arriba per reforçar la parcela defensiva d’un equip que no havia deixat coixa cap posició excepte aquesta. «Era l’única posició que ens faltava per doblar», va reconèixer Castro.


L’equip necessita començar a sumar de tres en tres per tal de fer bo el punt aconseguit al Muncipal de Llagostera, on malgrat el resultat, la plantilla va deixar bones sensacions sobre la gespa: «La nostra fase defensiva va ser molt bona, però és important tenir més continuitat amb la pilotat de la que vam tenir a la segona part», va argumentar el preparador espanyol. No obstant això, l’Andorra va demostrar personalitat i va oferir 35 minuts de bon futbol, quan el joc del rival deixava que la pilota rodés amb continuitat i fluidesa. Avui, les armes han de ser les mateixes: «Ser valents i tenir paciència amb la pilota», va explicar Castro, que va afegir que hauran d’estar atents a «les bones transicions» del rival, que malgrat la joventut dels seus futbolistes, és un equip rodat. «Ells han fet una pretemporada més llarga que la resta d’equips», va recordar castro, que no agafa com un avantatge la inexperiència de les joves perles espanyolistes que han donat el salt recentment a una categoria dura com és la Segona B.


Així doncs, l’FC Andorra afronta una nova temporada a casa. De moment, no hi haurà públic al Prada de Moles, al contrari del que passa a molts camps de la Segona B, com per exemple, al de Llagostera la setmana passada. Aquest és un hàndicap pels homes de Nacho Castro, que no notaran l’alè de l’afició tricolor, però sí que patiran el de les aficions rivals a domicili. El tècnic creu que «s’han d’adaptar a la situació i saber que la salut de les persones va per davant». Sigui com sigui, aquest nou grup de jugadors, que encara s’està formant com a equp, lluitarà per cohesionar-se el més aviat possible tenint en compte el nou format de competició, amb subgrups de menys equips, on cada punt és un pas important per completar el camí cap a l’ascens. Ja no és hora de dubtar, sinó de demostrar l’ambició d’aquest projecte, de la qual han parlat aquest estiu tant Nacho Castro com Jaume Nogués.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT