PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SAAS defensa que té suficients recursos per fer front a la Covid-19

Ho fa després que el comité d’empresa denunciés mancances

Per Judith Sáez

La direcció del SAAS defensa que està preparat davant la segona onada de la Covid-19, després que des del comitè d’empresa es denunciés que es compta amb una manca de recursos humans i materials, que provoquen un estrès dels professionals que hi treballen. En aquesta línia, mostrant prudència i en relació amb la pressió sanitària, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va insistir que encara no s’han col·lapsat els serveis, tot i que va reconèixer que els professionals sí que estan «sota molta pressió» en tant que desenvolupen «una feina molt complexa amb un protocol molt precís».

Tal com van informar des del SAAS a través d’un comunicat, el dia 8 d’octubre es va actualitzar el Pla de Contingència pel rebrot, el qual contempla la disponibilitat de 22 llits d’UCI en una primera fase, que en cas de necessitat es podria ampliar fins a arribar als 38 llits. En cas de ser així però, s’haurien d’utilitzar altres instal·lacions com l’hospital de dia o el Servei de Rehabilitació. A més, van constatar que es compten amb un total de 48 respiradors per cobrir necessitats de ventilació mecànica, així com que se n’esperen quatre més.

Pel que fa als llits destinats a pacients positius de coronavirus, n’hi ha 39, dels quals 31 estan ocupats, i se’n van destinar 22 a malalts del Cedre, on la capacitat s’ha augmentat a 25 en els darrers dies.

Professional sanitari

També informen que es pot disposar d’11 metges, 24 infermeres que estan a l’UCI i 20 més que estan en altres serveis. Per altra banda, durant els últims mesos s’han aprovat noves posicions de personal sanitari que inclou dos metges geriatres, dues coordinadores d’infermeria, sis infermeres, tres auxiliars, un fisioterapeuta, un psicòleg i dos administratius pel Cedre, així com s’han convocat diverses places de personal de diferents àrees.

El document també ressalta que  els recursos de professionals estan programats «per tal que puguem tenir la suficient flexibilitat per atendre al malalt Covid en cas d’increment d’hospitalitzacions».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT