PUBLICITAT

Andorra Turisme destina 345.000 euros al patrocini d'accions esportives i culturals

  • L'aportació més important és la que es destinarà a l'Andorra Ultratrail, de 80.000 euros
  • El Consell d'Administració ha fet la tria d'entre les divuit demandes rebudes
pirena
La cursa de Pirena, aquest any.
Els patrocinis que farà Andorra Turisme durant el 2011 ja han estat fixats, amb una participació de 345.000 euros, a un total de vuit accions esportives i culturals. L'aportació més important és la que es destinarà a l'Andorra Ultratrail, de 80.000 euros, però també rebran subvenció la Volta de Catalunya, la Pirena, el Big Snow Festival, el FIS World Criterium Master Esquí Alpí, Escaldes-Engordany com a Capital de la Cultura Catalana, el Trofeu de Ball Esportiu i la volta ciclista als ports d'Andorra.

Segons ha explicat el ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet, el Consell d'Administració ha fet la tria d'entre les divuit demandes rebudes i ha hagut de descartar patrocinis esportius, culturals i d'equips esportius andorrans i d'altres països. Aquest any la selecció s'ha dut a terme tenint molt en compte la repercussió de les accions patrocinades sobre la promoció d'Andorra, i per a això s'ha comptat amb el criteri d'una empresa externa que ha fet de filtre, ja que segons ha informat Benet, "sinó la tria podria ser una mica subjectiva". Tot i les adjudicacions que ja s'han determinat, si arriba alguna oferta de patrocini interessant, aquesta podria ser acceptada.

El patrocini de la Ultratrail és el més important dels que s'han decidit, i s'hi destinen 30.000 euros per la Trail, la Solidari Trail, l'Ultra Iniciàtic i l'Ultra Mític, i uns altres 50.000 per a la Ronda dels Cims. A més, els comuns faran una aportació de 50.000 euros més. Benet ha informat que aquest esdeveniment s'ajusta al tipus de turisme que es vol promocionar, formant part de l'oferta d'estiu que sovint s'ha deixat de banda, i ha destacat també l'èxit que va tenir l'any passat.

La volta de Catalunya també rebrà una aportació important, de 60.000 euros ja que Andorra Turisme vol apostar pel ciclisme com a esport de natura, i d'altra banda se celebra el centenari d'aquest esdeveniment, i per tant també s'enfocarà des de la vessant cultural. La Pirena es patrocinarà amb una quantitat de 50.000 euros ja que el turisme de neu és imprescindible, i Big Snow Festival rebrà la mateixa quantitat perquè "ajuda a allargar la temporada d'esquí".

Quant a la resta d'aportacions, més reduïdes, 30.000 euros seran per al FIS World Criterium Master Esquí Alpí, 20.000 per a Escaldes-Engordany, Capital de la Cultura Catalana, 5.000 per al Trofeu de Ball Esportiu i la mateixa quantitat per a la volta ciclista als ports d'Andorra.

Quant a les aportacions que s'ha determinat, encara que no es dóna per tancat que se'n pugui incloure alguna altra d'interessant, Benet ha indicat que la quantitat és similar a les que s'ha atorgat altres anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT