PUBLICITAT

Andorra la Vella

Condemnat a cinc anys de presó per abusos sexuals continuats

L’home era el padrastre de les víctimes de set i nou anys a l’inici dels fets

Per Judith Sáez

33 Imatge de l’exterior de l’edifici de la nova seu de la Justícia.
33 Imatge de l’exterior de l’edifici de la nova seu de la Justícia. | El Periòdic.

El El Tribunal de Corts va dictaminar ahir al migdia una sentència que condemna a un home de mitjana edat a complir cinc anys de presó per dos delictes d’abusos sexuals continuats a menors de 14 anys. Dos d’aquests anys d’arrest al centre penitenciari són ferms i la resta condicionals. L’acusat era el padrastre de les víctimes i els fets van tenir lloc entre el 2003 i el 2013. Ara són majors d’edat, però en el moment en què es van iniciar els fets tenien set i nou anys.

La investigació de la causa va començar amb una denúncia interposada l’any 2017 i el judici es va celebrar el passat 22 de setembre a porta tancada, a petició de l’acusació particular per evitar una «revictimització secundària de les víctimes». El Ministeri Fiscal va sol·licitar una pena de vuit anys, sumant quatre per cada delicte comès contra cadascuna de les afectades. Per la seva part, l’acusació particular va demanar el pagament d’un import en concepte de responsabilitat civil, que finalment ha resultat en 5.746,96 euros pels perjudicis i tractaments psicològics que ha hagut de rebre una de les víctimes. L’altra perjudicada va retirar la sol·licitud d’indemnització.

Durant la vista oral, la defensa de l’acusat va al·legar que el discurs de les afectades divergia i patia modificacions les vegades que havien declarat, de manera que no hi havia elements suficients per imputar a l’home, a qui se li estava desvirtuant la presumpció d’innocència davant dels fets denunciats. Per això, va demanar-ne l’absolució. Finalment, el termini de suspensió d’aquesta condemna és de quatre anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT