PUBLICITAT

Andorra la Vella

Autoritzades les obres de reconstrucció dels Serradells

El comú recondueix diverses partides per reformar l’avinguda d’Enclar per gairebé 890.000 euros

Per Judith Sáez

El cònsol menor, David Astrié, responent als consellers del partit Socialdemòcrata + Independents (PS + I) durant la sessió del consell de comú, ahir.
El cònsol menor, David Astrié, responent als consellers del partit Socialdemòcrata + Independents (PS + I) durant la sessió del consell de comú, ahir. | Tony Lara

Les obres dels Serradells podrien començar d’aquí a dues setmanes aproximadament, després que el Comú d’Andorra la Vella rebés a finals de la setmana passada l’autorització de la Batllia per iniciar la reconstrucció del centre que va quedar malmès en l’incendi provocat fa gairebé dos anys. Així ho va anunciar el cònsol menor de l’administració, David Astrié, durant la darrera sessió de comú celebrada ahir a la tarda a la capital, especificant que els treballs s’iniciaran tan bon punt transcorrin 13 dies hàbils des que es va notificar l’aute de la batlle.

«Si tot va bé podrem començar les obres dels Serradells aviat i tots podran fer ús de la piscina», va respondre al conseller de l’oposició del partit Socialdemòcrata + Independents, Sergi Gonzàlez, qui prèviament havia demanat potenciar la reconstrucció del centre esportiu en benefici de les persones que utilitzen les instal·lacions. D’aquesta manera, des de l’equip de govern del comú van recordar que el període previst per a efectuar els treballs és de 15 mesos i, per tant, podria estar finalitzat entre el febrer i el març de l’any 2022. Es preveu un cost d’uns 3 milions d’euros, que va aportar la companyia asseguradora, un fet que va celebrar la consellera de l’oposició Dolors Carmona, tot destacant que «els diners els tenim, que és el més important. Si hi són, s’ha de tirar endavant el més ràpid possible».

Durant la sessió que va presidir el cònsol menor, David Astrié, al centre de Congressos, a causa de l’aïllament de la cònsol major, Conxita Marsol, en haver estat contacte d’un positiu, també es va aprovar un suplement de crèdit de 889.890 euros per poder licitar abans de final de desembre les obres d’embelliment i reforma de la rambla d’Enclar. Es tracta d’uns treballs que, tal com ja va avançar Marsol durant la sessió extraordinària de finals del mes de setembre per presentar les accions per reactivar l’economia, comprendrà uns 600 metres de llargada de l’avinguda i la rotonda d’Enclar. Els tres consellers de la minoria van abstenir-se a la votació al·legant la manca d’informació sobre el projecte presentat. A més, van emfatitzar en el fet que no era un projecte previst per enguany i que hagués estat millor optar per desenvolupar-ne d’altres, com les reformes del cementiri (60.000 euros) o de les sales de vetlles (100.000 euros), que sí que tenien cabuda en els pressupostos d’aquest exercici i que, finalment, s’ha decidit ajornar. Des de la majoria van argumentar que el projecte és important en tant que afecta a Santa Coloma, així com que s’emmarca en un dels objectius claus del seu mandat: millorar la mobilitat dels vianants a la parròquia. Tanmateix, i en relació amb les declaracions sobre el fet que generaria més llocs de treball, Gonzàlez va manifestar que si s’hagués optat per desenvolupar més d’un projecte, se n’haguessin beneficiat més sectors i empreses que no pas una.

Les obres d’aquest projecte tindran un termini de vuit mesos, després dels quals Astrié espera que millori la seguretat viària a la zona, on va assegurar que hi circulen vehicles a una velocitat excessiva. A més, el cònsol va anunciar que els treballs que sí que estaven previstos a l’avinguda Príncep Benlloch s’han aplaçat a l’any 2021 a petició dels ciutadans i comerciants per la situació provocada per la crisi sanitària.

Més enllà de l’ordre del dia, Astrié va manifestar que el comú espera «en breu» la resposta del Govern sobre on s’ubicarà l’edifici del multifuncional. Concretament, ho espera abans del 31 de març de 2021, que és la data fins quan s’ha firmat un nou arrendament de l’espai de Prada Casadet que ha suposat uns 25.000 euros per a l’administració.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT