PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fins a sis esquiadors de la FAE podrien disputar la Copa del Món

Mimi Gutiérrez té l’objectiu «d’assolir resultats en el top 25» i altres cinc podrien competir a algunes proves

Per Vicente Pallarés

Joan Mas, Justo Ruiz i Pepi Pintat durant l’acte de presentació de la temporada d’esquí alpí.
Joan Mas, Justo Ruiz i Pepi Pintat durant l’acte de presentació de la temporada d’esquí alpí. | FAE

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar ahir la temporada 2020/21 de l’equip d’esquí alpí. Els millors esquiadors andorrans tenen objectius molt alts aquesta temporada atípica, però amb l’expectativa de saber si podran celebrar-se totes les proves. «El més complicat és gestionar aquests imprevistos. No pots planificar més enllà de dues setmanes perquè sempre hi ha canvis d’última hora», va confessar el director esportiu de la secció d’esquí alpí, Max Tissot. 


Entre aquests objectius de nivell, destaquen els de Mimi Gutiérrez, que «ha d’assolir resultats en el top 25 de la Copa del Món», tal com va assegurar Tissot. L’esquiadora va manifestar que «ha sigut una pretemporada una mica estranya, peròhem pogut fer tres estades fora i ara en tenim més per recuperar els dies perduts» i va afegir que «a nivell físic estic molt bé perquè teníem material a casa», pel que va poder fer treball de manteniment durant el confinament. Una altra esportista que podria representar Andorra a les proves de la Copa del Món és Cande Moreno i, encara que el seu objectiu és assolir un top 20 o 15 a la Copa d’Europa, podria anar «a alguna Copa del Món amb la intenció de confrontar-se amb el millor nivell mundial i seguir millorant», segons el director esportiu.


Per la part masculina, Joan Verdú i Axel Esteve encara estan recuperant-se de les seves lesions, però si tot va bé, hi podrien ser també a la Copa del Món. «Han estat sis mesos de rehabilitació intensos i he pogut salvar-ho amb molta fisioteràpia.  Vam començar amb esquí lliure amb bones sensacions i pujant la intensitat, a poc a poc», va assenyalar Verdú, que va afegir que «no vull posar-me objectius a nivell de resultats» i començarà amb curses FIS. «Miraré la primera Copa del món des de casa», va manifestar Esteve, que espera acabar de recuperar-se. «Haurà de tornar a agafar el ritme de cursa i la confiança per poder ràpidament participar en les curses de Copa d’Europa tant en gegant con en eslàlom», va comunicar Tissot sobre els objectius d’aquest últim esquiador. D’altra banda, Matías Vargas i Kevin Courrieu «han de fer un pas endavant i entrar regularment en el top 30» de les Copes d’Europa en velocitat aquesta temporada, segons el director esportiu. «Hem salvat bastant bé la pretemporada. Ara al final he pogut centrar-me més en velocitat, que és el que més m’interessa a mi», va explicar Vargas. 


A més dels sis esquiadors que podrien aparèixer an algunes Copes del Món, també hi formen part de l’equip Carla Mijares, Àlex Rius, Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella. Sobre Mijares, Tissot espera «continuïtat a la seva bona progressió feta la temporada passada». L’esquiadora ha entrenat tota la pretemporada amb Mimi Gutiérrez, «i això li ha donat bones referències tant a pistes com als entrenaments físics per fer front a l’hivern amb confiança». El director esportiu també va dir que «si tot va bé, podria participar al Mundial Júnior de Bansko». Rius tindrà com a objectiu les Copes d’Europa d’eslàlom, mentre que Gabriel i Cornella han de «Continuar la bona progressió que de la temporada passada, pujar a podis en curses FIS i arribar en les millors condiciones al Mundial Júnior de Bansko».

PUBLICITAT
PUBLICITAT