PUBLICITAT

Salut registra tres noves defuncions amb coronavirus

S’aïlla una unitat de la ludoteca de Santa Coloma i una al Llamp

Per El Periòdic

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

Segons va informar el Ministeri de Salut, ahir es van registrar tres noves defuncions relacionades amb el coronavirus. Es tracta d’un home de 94 anys, que va morir a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell; un altre home de 58 anys que era positiu del virus però que presentava símptomes lleus i que va morir al seu domicili per causes que no estan relacionades amb la Covid-19 i una dona de 80 anys que estava ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital i que patia patologies prèvies.


Així, amb el registre d’aquestes tres morts, el total de traspassos relacionats amb la incidència de la pandèmia al país ja són 66. Així ho va fer saber el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) a través de les xarxes socials. Mitjançant el mateix canal, també van informar que a data d’ahir hi havia 38 persones ingressades a l’hospital perquè són casos positius de coronavirus, 29 dels quals es trobaven a planta d’hospitalització, nou necessitaven estar a l’UCI i d’aquests, vuit requerien ventilació mecànica. També van informar que els padrins amb coronavirus que estaven ingressats a la planta destinada a aquests infectats del centre sociosanitari del Cedre eren 25.

Aïllaments a escolars

Per altra banda, Ràdio i Televisió d’Andorra va informar que segueix el degoteig de grups de convivència que s’han hagut d’aïllar pel fet que algun dels membres de les mateixes unitats ha donat un resultat positiu al test de Covid-19. Els últims grups confinats són una unitat de 17 nens i nenes de la ludoteca de Santa Coloma i una altra de 12 infants al Llamp. Per altra banda, a l’Escola Andorrana de Santa Coloma s’han confinat cinc classes més. En aquest sentit, ja són 51 les classes que estan completament tancades i, segons va fer saber el dimecres el ministre de Salut, Joan Matínez Benazet, 84 aules estan sota vigilància activa i 38 tenen implementat un règim de vigilància parcial, fet que significa que algun dels membres de la unitat de convivència ha donat positiu però no s’han donat les circumstàncies per haver contagiat a la resta. Igualment se’ls controla per prevenció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT