El VPC tanca l'any líder després de vèncer el Foix en un bon matx

• L'equip de Michael Broad mostra intensitat en defensa i sobretot molta eficiència en atac amb grans jugades
R. MORA

Els andorrans, ahir, que es van aplicar amb esforç en la tasca de demostrar la seva superioritat. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El final d'any està sent positiu per als equips andorrans, i el VPC Andorra no volia ser menys, així que ahir va decidir escombrar un Foix que, tot i ser quart a la classificació, vol aspirar a més a Honor. Els andorrans, amb intensitat defensiva durant gairebé tot el matx -els últims deu minuts van patir una mica-, però sobretot amb una eficiència especial en atac, van aconseguir una important victòria que els situa líders a la taula just abans de l'aturada nadalenca. La competició tornarà el 9 de gener.

La intensitat defensiva va permetre que sortís la qualitat ofensiva. Als sis minuts, el VPC intentava l'assaig col·lectiu per la dreta i de cop la jugada va variar a tota velocitat cap a l'esquerre, on just a l'altra part del camp la pilota va arribar a Taurinyà per fer el primer assaig. Barkalaia va fallar la transformació, i només vuit minuts després Laurens va posar els nervis als locals amb una penalitat encertada (5-3). Però al minut 18 una nova penalitat, en aquest cas a favor del VPC, va situar el 8-3 gràcies a Barkalaia, mentre que Laurens, que va tenir una altra penalitat dos minuts després, no la va aprofitar.

Aquesta lluita a pilota aturada va acabar amb una espectacular jugada de Taurinyà, que va trencar la defensa com si fos un avió i es va quedar amb només tres rivals al davant. La velocitat va ser superior als contraris, els quals van veure com Taurinyà habilitava Magallón i aquest feia el segon assaig dels andorrans, transformat per Barkalaia (15-3).

El Foix intentava l'impossible, com un drop d'Hernandez en el minut 31 que no va arribar ni a zona de pals, i Laurens fallava un altra penalitat dos minuts després. El mateix li va passar a Barkalaia al minut 39 -va ser un xut des de mig camp- fins que Magallón, quan passava més d'un minut del temps reglamentari, aconseguia una nova marca per als locals, transformada per Barkalaia en el 22-3.

Només tornar del breu descans, el mateix Barkalaia va anotar una penalitat amb suspens després que pegués a un pal (25-3), i quatre minuts més tard el treball col·lectiu va acabar amb un altre assaig andorrà que el georgià en aquesta ocasió no va transformar per estar massa escorat (30-3).

Encara estava per arribar la millor jugada del matx, quan en el minut 55 Taurinyà va fer un cop de peu i la continuïtat, amb més fe que opcions, li va sortir bé quan la pilota va marejar un jugador del Foix que li va deixar l'oval franc al veloç andorrà, el qual amb una passada a Carmona va fer que aquest gairebé sentenciés el duel amb el 35-3 que Barkalaia tampoc no va transformar.

A partir d'aquest moment, amb els cinc punts a la butxaca, el Foix va agafar aire de mica en mica, i Dejean just dos minuts després de la gran jugada de Taurinyà i Carmona aconseguia un assaig que Laurens sí transformava (35-10). A partir d'aquí no es podria parlar de nervis, però sí d'incertesa per si tot el treball fet fins el moment acabava en res. El públic animava els seus, mentre que l'afició francesa, ahir nombrosa, no deixava de fer força. De fet, Lozano va escurçar encara més l'avantatge andorrà quan en el minut 69 va anotar un nou assaig pel Foix, tot i que la justícia va caure del costat local quan Laurens no va transformar i sobretot quan, sis minuts més tard, Hinds disposava d'una penalitat per tancar el matx amb el 38-15 definitiu. I així, líders fins 2011.