El MoraBanc perd contra el gegant rus i es complica la classificació

El Lokomotiv supera amb contundència el conjunt del Principat amb uns Hervey i Martiuk espectaculars

Per Vicente Pallarés

Clevin Hannah amb la pilota, pressionat per Motovilov, durant el partit entre el Lokomotiv i el MoraBanc. | LOKOMOTIV KUBAN

El MoraBanc va caure ahir per 76-61 contra el Lokomotiv Kuban, un dels favorits a ser finalista de l’EuroCup, a domicili. El rival era complicat, però a més, el conjunt del Principat arrossegava diversos hàndicaps que complicaven més les coses a l’expedició desplaçada a Rússia, que se sumaven a la dificultat d’un estadi amb poc públic, però vibrant, i a un viatge de llarga durada. En primer lloc, l’assistent tècnic d’Ibon Navarro David Eudal no va poder viatjar per ser contacte d’un cas positiu de Covid-19.

D’altra banda, Tyson Pérez, teòricament ja recuperat, no vaestar disponible, finalment, per a jugar. Senglin també va causar baixa d’última hora a causa d’unes molèsties a l’isquio de la cama dreta i, per suposat, Bandja Sy i Moussa Diagne tampoc eren aptes per l’enfrontament. En aquestes condicions es trobava l’equip instants abans del matx, que encara sent molt complicat, una victòria a domicili hagués deixat el grup molt igualat.

Palsson, un dels millors jugadors tricolors ahir, començava fort anotant un triple, però la superioritat del rival es va notar de seguida, tot i que la contundent defensa del MoraBanc deixava el partit de pocs punts. De fet, als cinc minuts de joc, el resultat encara era de 9-7. Després d’aquest inici amb tanta igualtat, el conjunt local va aconseguir parcials de 6-0 i 8-0 al primer quart, que acabava amb 23-15 en el marcador gràcies a un triple final de Jelínek que maquillava el resultat momentani, que se sumava als dos previs de Palsson, sent aquestes les millors jugades que van oferir els homes d’Ibon Navarro durant el primer quart.  El segon va començar de la mateixa manera que l’anterior, amb pocs punts i molta resistència defensiva dels andorrans, aconseguint que el Lokomotiv només anotés dos punts en gairebé quatre minuts. No obstant això, seguia fallant la parcela ofensiva, ratxa que es va trencar amb un nou triple de Palsson que posava de nou el MoraBanc en el partit (25-18). El mateix jugador islandès no va poder anotar la cistella final de la primera part, que hauria donat molta vida, i el marcador, a poc a poc, s’anava engrandint (37-27).

El MoraBanc no s’arrugava i va anotar dos triples més a l’inici del tercer quart, obra de Jelínek i Clevin Hannah. Seguidament, Jelínek va robar la pilota en un malentès de dos rivals i va veure cistella tot sol abans d’un nou triple propi  per retallar distàncies (39-38).  El MoraBanc havia aconseguit un parcial de 2-11 i no se situava a un punt des del 9-8. Però els locals, comandats per Hervey i Matriuk, seguien fent de les seves i el resultat al final del tercer quart era de 56-45, havent sigut el millor quart tricolor, que només va perdre per un punt (19-18). A l’últim quart, la derrota no va ser l’única notícia dolenta pel club del Principat, ja que Sergio García va vahver de retirar-se de la pista i queda pendent de diagnòstic. Hannah i Gielo van continuar anotant triples, però no va ser suficient per a donar-li la volta al marcador. I és que el Lokomotiv, encara que per pocs punts, va poder guanyar tots els quarts.  El resultat final va ser de 76-61, una diferència de 15 punts que marca tant la superioritat del conjunt rus com la lluita incansable del MoraBanc, que en cap moment va perdre la cara al partit. Cal recordar que dos dels rivals del grup, Virtus i Lokomotiv, són aspirants al títol.