PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Lliga Multisegur es posposa fins després de la finestra de seleccions

La Lliga Unida no es veu afectada pels partits internacionals i podria començar el proper dia 8

Per El Periòdic

Sorteig de la Lliga Unida.
Sorteig de la Lliga Unida. | FAF

El començament de la Lliga Multisegur Assegurances s’ha posposat a causa de les darreres restriccions generades per la Covid-19 que va implementar el Govern i que estan afectant, en gran mesura, en l’àmbit de l’esport. Davant aquesta situació, que ha impossibilitat la disputa de la jornada inaugural el diumenge vinent, dia 25 d’octubre, la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i els clubs afiliats van consensuar el passat dimarts al vespre, en una reunió telemàtica, un nou escenari per a l’inici de la competició domèstica amb diverses dates, totes elles posteriors a la darrera finestra de partits internacionals del 2020. Durant aquella setmana, la selecció nacional absoluta jugarà un amistós davant la totpoderosa Portugal de Cristiano Ronaldo l’11 de novembre i els dos últims partits de la UEFA Nations League a Malta el dia 14 i a casa contra Letònia el 17, mentre que la sub-21 clourà la fase de classificació per al Campionat Europeu de la categoria a Anglaterra el dia 13 i Àustria el 17. Els d’Eloy Casals intentaran assolir un nou miracle contra el combinat anglès, com ja va succeïr a l’Estadi Nacional, i sumar contra Àustria. Per l’absoluta, també seria positiu repetir els dos empats contra aquests rivals.


Així doncs, la nova data prioritària per a l’inici de la Lliga Multisegur Assegurances és el 22 de novembre, sota el mateix format de competició aprovat en l’assemblea general del passat 25 d’agost que consisteix en una fase regular a dues voltes i un play-off pel títol i per la permanència, també a dues voltes. La situació actual d’incertesa ha fet que també s’hagi acordat amb els clubs que, en cas que no es pugui iniciar la competició domèstica el 22 de novembre, es traslladarà la data de manera progressiva al següent diumenge 29 de novembre, al 6 de desembre o al 13 de desembre en darrera instància. A partir d’aquesta data, si encara no ha començat la lliga, es convocarà una nova reunió a la qual es plantejaran noves dates, a més de modificar el format de competició i fer-lo menys carregat de partits perquè es pugui finalitzar la temporada a finals de maig del 2021.


En el cas de la Lliga Unida, la Segona Divisió del país, es tracta d’una competició que no es veu afectada per la finestra de partits internacionals, per tant, si la situació generada per la pandèmia millora i el Govern ho autoritza, la data preferencial per a l’inici serà el 8 de novembre i en el seu defecte, el dia 15. H
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT