PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino impulsa certificats de seguretat per la Covid

El pla té un pressupost de 40.000 euros dotat de la rebaixa salarial

Per El Periòdic

Cristina Viladevall, representant de Bureau Veritas, i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés.
Cristina Viladevall, representant de Bureau Veritas, i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés. | Comú d\'Ordino

El Comú d’Ordino va fer públic ahir un pla de certificació que oferirà a tots els establiments de la parròquia per tal de fer d’Ordino una destinació turística segura. L’objectiu és preparar la parròquia amb el màxim de garanties abans de que comenci la temporada d’hivern. L’empresa encarregada de fer les auditories dels establiments interessats en aconseguir el certificat és Bureau Veritas, que té una experiència sòlida en el sector.

«Volem garantir la seguretat i la confiança a tots els visitants de la vall d’Ordino, en l’actual situació sanitària, mitjançant una certificació de qualitat», va explicar el cònsol major, Josep Àngel Mortés. El projecte s’emmarca en el pla de dinamització de la parròquia que el comú va presentar la setmana passada i tindrà un pressupost de 40.000 euros provinents de la rebaixa salarial d’un 15% dels consellers comunals. Per això, tindrà cost zero pels interessats. Així mateix, el cònsol també va apuntar que, en un primer sondeig, el 76% dels establiments contactats s’havien mostrat una actitud receptiva per formar part del pla.

Seguretat a Ordino Arcalís 

Precisament, un dels establiments interessats a rebre aquesta certificació és l’estació d’Ordino Arcalís, que a través d’un comunicat de premsa, va destacar que l’estació comptarà «amb un dels entorns més segurs pel que fa a mesures de prevenció contra la Covid-19».

«Ordino fa un pas molt important, perquè amb aquest segell es garanteix a tota la vall la correcta aplicació de les mesures de seguretat contra la Covid-19 fixades per l’Organització Mundial de la Salut», va destacar el director de Grandvalira, Juan Ramón Moreno.

Fa unes setmanes, Grandvalira Resorts ja va avançar les mesures que implementarà, certificades també pel segell GSS del Bureau Veritas, i que inclouen la pràctica regular de tests al personal, el reforç dels serveis de neteja, el tractament amb uns sistema fotocatalític que elimina virus i bacteris, la instal·lació de nous sistemes de filtratge de l’aire, la disposició de gel hidroalcohòlic, el control d’aforament en restaurants i altres edificis de l’estació, i l’adaptació de protocols tècnics d’ensenyament a les escoles. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT