PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera baixa després del Pont del Pilar

La mitjana de la setmana passada va estar al voltant del 40% al país

Per El Periòdic

Foto d'arxiu de turistes.
Foto d'arxiu de turistes. | El Periòdic

L’ocupació hotelera al Principat la  darrera setmana, entre el 12 i el 18 d’octubre, va ser del 41,71%. Així ho indiquen les dades fetes públiques ahir per part de la Unió Hotelera (UHA) a través d’un comunicat, on l’associació posa en relleu que aquesta mitjana s’alimenta principalment dels clients del cap de setmana, ja que de dilluns a dijous, «l’ocupació és realment baixa».

Entrant al detall per parròquies, la que va registrar una mitjana més baixa va ser Sant Julià de Lòria, amb un 29% d’ocupació. Les parròquies altes van acumular xifres similars, amb un 33% a les valls del nord –la Massana i Ordino–, i un 35% en el cas de les valls d’orient –Encamp i Canillo–. Les millor dades d’ocupació es van donar al centre, amb el 44% d’Escaldes-Engordany i el 51% d’Andorra la Vella.

En definitiva, la UHA va reconèixer que les ocupacions són baixes, si bé va puntualitzar que es tracta d’uns registres normals per a l’època de l’any actual, que representa un dels períodes de temporada baixa a Andorra.

Finalment, pel que fa a les nacionalitats dels visitants, el 71% van ser d’origen espanyol, seguit dels francesos, que van representar el 20% i el 9% restant, altres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT