PUBLICITAT

Autea renova la junta i canvia la nomenclatura de l’associació

També es va aprovar la creació de figures per treballar en l’àmbit ciutadà

Per El Periòdic

La presidenta de l’associació, Inés Martí.
La presidenta de l’associació, Inés Martí. | Autea

Durant l’Assemblea General d’Autea, celebrada aquest dilluns de manera telemàtica, es va renovar la junta directiva que amb una sola candidatura presentada, va ser aprovada. Per tant, Inés Martí es manté com a presidenta i estarà acompanyada durant els pròxims dos anys per Laura Vidal, com a vicepresidenta, i Joan Giró, Pedro Alberca, Montse Llampayas, Cristina Yañez i Núria March com a vocals. A més, s’hi incorporaran Carolina Pastor, com a secretària de l’associació, Maika Nin, com a tresorera, i Anna Salas, Anna Muñoz, Pau Gomes i Alfons Godall com a vocals. 


Una altra novetat és el canvi del nom descriptiu de l’associació, que passa a dir-se Associació trastorn de l’espectre de l’autisme d’Andorra en comptes d’Associació d’afectats d’autisme d’Andorra. Amb aquesta actualització, Martí va afirmar que s’alineen amb el que està reconegut en l’àmbit internacional pels estudis, diagnòstics i manuals, com el dsm5, que és «trastorn de l’espectre de l’autisme i amb el que ens sentim plenament identificades totes les persones que formem part de l’associació». 


D’altra banda, l’assemblea també va aprovar la creació de diverses figures com la del soci d’honor, que té com a objectiu distingir a les persones o entitats que han mostrat un compromís amb Autea, i la del protector, que fa referència a aquelles persones, entitats o empreses que ajuden a l’associació amb una aportació en serveis o econòmica. Així, els primers protectors d’Autea són l’empresa Giraweb, la Skimo Femeni i Gol Solidari. També es va aprovar la creació de la figura ‘amics’ d’Autea, que distingirà a les persones, entitats culturals o esportives que «mitjançant petites aportacions ajuden que l’associació segueixi oferint programes i serveis a les persones amb TEA i a les seves famílies», va ressaltar Martí.


Finalment, es va crear un Comitè Tècnic Assessor (CTA), el qual estarà constituït per persones de reconegut prestigi. «L’objectiu és disposar d’un grup d’experts que ens puguin assessorar tècnicament en els serveis i recerques de l’associació i avaluar-ne els resultats i presentar propostes de millora», va comentar la presidenta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT