PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Colom: «Una victòria a Krasnodar seria donar un cop sobre la taula»

El MoraBanc visita avui una de les pistes més complicades del campionat continental després d’un llarg viatge

Per Vicente Pallarés

Els jugadors del MoraBanc al Poliesportiu d’Andorra.
Els jugadors del MoraBanc al Poliesportiu d’Andorra. | BCA

El MoraBanc s’enfrontarà aquesta tarda al Lokomotiv Kuban a Krasnodar, Rússia. Ho farà al Basket Hall, una de les pistes més complicades de l’EuroCup, tenint en compte el rival, la durada del viatge i la presència de públic al pavelló. No obstant això, una victòria del MoraBanc igualaria les estadístiques dels dos conjunts, ja que el Lokomotiv va perdre contra la Virtus Bologna, malgrat ser també un dels favorits per a estar en la final. 


La trascendència del partit és sabuda per Guille Colom, que així es va referir a l’enfrontament en la prèvia: «Per suposat, és un partit molt important. En aquest grup cada partit és clau. Són un gran equip amb grans noms. Estem arreglant coses dels darrers partits i el nostre deure és fer coses per guanyar a Krasnodar». A més, l’andorrà va explicar que, esportivament, és una bala molt important: «Està clar que seria un cop sobre la taula. Ens posaríem amb moltes opcions de passar al top 16. Portem tres victòries als últims quatre partits i penso que estem fent bé les coses. Si fem el nostre treball segur que tindrem opcions de guanyar». Aquesta opinió va ser compartida per l’assistent tècnic Paco Vázquez: «Anem a jugar contra un gran equip a una pista on hi haurà una mica de pressió perquè hi haurà gent. Guanyar significa donar un salt molt important al grup, encara que queda molt, però és una victòria més que ens ajudarà a estar a dalt. Si perdem, seguirem lluitant».


El conjunt del Principat arriba a Krasnodar amb la moral alta pel rendiment oferit durant els últims partits, encara que les victòries a la Lliga Endesa no valen al campionat europeu: «A l’EuroCup canvies bastant el xip. És veritat que portem dues victòries seguides a l’ACB , però a l’EuroCup només hem guanyat un partit. És un camp complicat, però anirem amb moltes ganes de guanyar i creient que podem fer-ho». Tot i la necessitat d’un nou triomf continental, encara que no sigui a Rússia a causa de la dificultat del rival, és cert que  «després de les victòries  Bèlgica i a Manresa l’ambient va canviar» i que «hem fet un gran partit per guanyar un equip com el Burgos que estava jugant espectacular», segons va assenyalar un Colom que no està comptant amb molts minuts durant aquest inici de temporada, però que actúa com a un vertader capità tant a la pista com a la banqueta o al vestidor: «Crec que estic treballant bé i fent les coses que vol l’entrenador. Paciència, tranquil·litat i a animar l’equip al màxim. Estic bé al club, he renovat dos anys i desitjo estar aquí molts més. Sé quin és el meu rol, però sempre amb ambició i ganes de jugar més», va declarar en referència a la seva poca participació.


D’altra banda, Vázquez va parlar sobre les armes del Lokomotiv i va destacar alguns noms propis com els de Cummings, Williams o Crawford, entre altres. «Són molt perillosos, sobretot, en atac. En qualsevol moment et poden crear una situació de perill perquè del res treuen una cistella. Crawford és un jugador capaç d’anotar 40 punts a l’NBA en un partit», va ssenyalar el preparador. El MoraBanc també anirà amb les seves armes, a les que s’ha d’afegir Tyson Pérez, que se suma a l’expedició ja recuperat de la seva lesió i després de fer-li proves per tal de determinar la viabilitat d’estar a Rússia amb el combinat tricolor. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT