PUBLICITAT

Andorra la Vella

El raonador veu prioritari obrir els parcs infantils

Vila defensa que hi ha molts països que no els han tancat i proposa que es limitin els aforaments i es controlin els espais

Per Judith Sáez

Imatge d’un parc precintat durant el confinament.
Imatge d’un parc precintat durant el confinament.

El raonador del ciutadà, Marc Vila, va expressar la seva preocupació perquè els parcs infantils segueixin precintats a tot el Principat com una de les mesures per prevenir dels contagis de coronavirus a la població. «Em fa angúnia pensar en què potser hi hauria altres maneres menys limitatives de les possibilitats de socialitzar de les criatures», va apuntar en una entrevista per EL PERIÒDIC, també instant a les institucions que els obrin de nou.

«Una prioritat per mi seria obrir com més ràpidament millor els parcs infantils amb les limitacions que calgui i posant-hi els recursos humans necessaris», deia Vila, posant d’exemple els treballadors comunals, els voluntaris de la Creu Roja o els agents del Cos de la Policia. D’aquesta manera, ressaltava que seria possible dissuadir les aglomeracions de famílies i infants en aquestes zones d’esbarjo, en els quals es podrien marcar els espais, i «repensar» una estratègia per tornar-los a obrir, com ja han fet molts estats.

En aquesta línia, el raonador del ciutadà va manifestar haver-se informat que són diversos els països que no van tancar-los inclús durant els mesos més crítics de la pandèmia. Així també va assegurar que és una demanda que sustenten organitzacions internacionals o entitats d’altres països, en benefici de la socialització dels infants. De fet, a Espanya, algunes associacions de veïns ja van demanar el mes de maig que es reobrissin els parcs infantils i les zones verdes per evitar aglomeracions a les voreres per garantir mantenir la distància interpersonal entre els vianants. Per això, Vila demana que s’opti per estudiar la reobertura en una segona fase, en la qual ja hagi disminuït la corba de contagis de Covid-19 al país, subratllant que els experts defensen que «hi ha molt menys risc a l’aire lliure», juntament amb el fet que els infants ja se’ls obliga a seguir una sèrie de restriccions als centres educatius. Per exemple, a mantenir les unitats de convivència, «quan els nens han d’estar tancats i han d’anar amb moltes precaucions a les classes i a tot arreu».

D’aquesta manera, constatava que es tracta d’un tema «discutible» i esperava que «no es perllongui molt» aquest tancament que es podria gestionar d’una manera diferent, posant sobre la taula que l’opció de fer pedagogia sobre el tema o, inclús, controlar-ho mitjançant multes «igual que estem parlant que no paguin justos per pecadors», amb la problemàtica dels bars tancats, concloïa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT